Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2009 - Anul XIV, nr. 102 (4088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Elevi şi profesori din Franţa, la Colegiul Naţional „Petru Rareş”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În perioada 3-13 mai 2009, Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava este gazda unei delegaţii de elevi şi profesori francezi. Acţiunea are loc în cadrul unui parteneriat între Liceul „Amyot d’Inville”, din Senlis, şi Colegiul Naţional „Petru Rareş”, din Suceava, iar scopul acestui parteneriat vizează realizarea de contacte culturale între elevii şi profesorii celor două licee. Acţiunile propuse se derulează în cadrul general al elementelor de cultură, civilizaţie, tradiţie, limbă, specifice atât zonelor în care cele două licee îşi desfăşoară activitatea, cât şi ţărilor de provenienţă.

Elevii care participă la activităţile derulate în cadrul parteneriatului Suceava-Senlis vor avea posibilitatea de a-şi dezvolta abilităţile de comunicare în general, dar şi de comunicare într-o limbă străină. Profesorii vor putea să schimbe informaţii legate de elemente care ţin de sistemele de învăţământ ale celor două ţări, legate de bunele practici din domeniul educaţiei, de cultura lor organizaţională, de modul în care fiecare comunitate locală percepe actul educativ informal.

 

Elevii şi profesorii pun în scenă o piesă de teatru

La Suceava sunt prezenţi zece elevi şi cinci profesori francezi. Activitatea se va desfăşura în atelierele de teatru, unde se va perfecta forma finală a piesei „Cyrano de Bergerac” de Edmond Rostand, şi laboratoarele de informatică, unde se va alimenta blogul dedicat parteneriatului şi se va edita un CD în patru limbi de circulaţie internaţională, conţinând elementele de bază legate de parteneriat. Produsul final de bază al acestui schimb de experienţă va fi piesa de teatru amintită, care se va juca în limba franceză, pe scena Casei de Cultură a municipiului reşedinţă de judeţ, vineri 8 mai 2009, ora 18,30, având ca actori elevi români şi francezi, cu decorurile aduse din Franţa, finalizate în atelierul de arte (liceul din Senlis are un profil specializat în decoruri murale).

Profesorii francezi implicaţi în acest parteneriat sunt Valerie Lemarquand (limba franceză), Caroline Bourgun (arte plastice), David Morel (informatică), Brigitte Bartyyel (fizică-chimie, profesor diriginte al elevilor francezi) şi Marc Flecher (director al liceului francez).

Profesorii români care săptămâna aceasta vor lucra alături de elevi sunt: Mariana Roşca (limba franceză), Antonela Glaser (istorie), Mihai Erhan (informatică), Manuela Iţco (arte), Angela Ţigăeru (matematică) şi Anca Greculeac (director adjunct al Colegiului „Petru Rareş”).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi şi profesori din Franţa, la Colegiul Naţional „Petru Rareş”.
 Vizualizări articol: 929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Elevi şi profesori din Franţa, la Colegiul Naţional „Petru Rareş”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In primul rand elevii... trimis de
( 6 mai 2009, 00:43:53
Bine draga Oana Alphonso, dar cine interpreteaza piesa? Regizorul sau actorul? Prezinta distributia intreaga draga, doar nu am sa ma duc sa-i vad pe profesori.

O corectura: e vorba de Mihail Erhan (cu "L")

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei