Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2009 - Anul XIV, nr. 102 (4088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Becali ar fi vândut recent un teren de 2 milioane de euro fără a-l trece şi în declaraţia de avere

Marţi, 5 Mai 2009 (20:23:53)
Omul de afaceri Gigi Becali ar fi vândut, recent, un teren, valoarea tranzacţiei - care însă nu apare în declaraţia de avere - fiind de două milioane de euro, acesta fiind motivul pentru care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru a-l ancheta pe acesta pentru fals.

"Este vorba despre vânzarea unui teren către McDonald\'s, o tranzacţie în valoare de două milioane de euro care nu apare în declaraţia sa de avere", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din ANI.

Gigi Becali va fi anchetat de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 pentru un posibil fals comis în declaraţia de avere depusă cu ocazia candidaturii sale pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie, au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, surse din instituţie.

"Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a analizat declaraţia de avere a candidatului Gigi Becali şi a decis că există posibilitatea ca acesta să fi comis un fals atunci când a întocmit documentul. În aceste condiţii, am decis să sesizăm Parchetul pentru a investiga posibilul fals", au declarat, marţi, sursele citate.

Declaraţia de avere a lui Gigi Becali, candidat pe listele PRM pentru alegerile europarlamentare, este la fel cu cea depusă de omul de afaceri în octombrie 2008, în contextul candidaturii sale pentru un loc în Parlamentul României, singura diferenţă fiind un împrumut de 12 milioane de euro.

Singura schimbare faţă de documentul precedent, completat în 20 octombrie 2008 şi valabil în urmă cu mai bine de jumătate de an, este aceea că, la capitolul împrumuturi, a apărut o nouă persoană care îi datorează bani lui Becali: Dumitru Bucşaru. Conform noului document, Bucşaru este dator 12 milioane de euro la Gigi Becali. La doar câteva zile de la completarea declaraţiei de avere din 20 octombrie, Becali revenea totuşi şi, într-o conferinţă de presă, afirma că a "uitat" să treacă în declaraţia de avere un împrumut de 12 milioane de euro, fără însă a preciza cine a fost beneficiarul acestuia.

În aceeaşi conferinţă de presă, Becali corecta şi eroarea din declaraţia de avere de anul trecut referitoare la valoarea ceasurilor sale: 250 de mii şi nu 250 de milioane de euro, aşa cum apăruse scris în document.

Becali, candidat înscris în alegerile europarlamentare pe poziţia a doua a listei PRM, are, conform declaraţiei de avere, sute de hectare de teren şi deţine sute de apartamente.

Potrivit declaraţiei sale de avere, publicată pe site-ul BEC, Becali este, singur sau împreună cu câte o rudă sau un apropiat, proprietarul a zece parcele de teren. Trei dintre ele sunt situate în Voluntari, trei în Capitală - din care una, în sectorul 1, în suprafaţă de 33 de hectare şi alte două în sectorul 2 de şase şi, respectiv, 12 hectare - şi câte o parcelă în Piteşti, Baloteşti, Brăila şi Otopeni.

Conform declaraţiei sale, Becali le-a dobândit fie prin contract de vânzare-cumpărare, fie prin "cesiune de drepturi".

Gigi Becali mai deţine o colecţie de bijuterii în valoare de 50.000 de euro, dobândită în 1996, şi una de ceasuri - toate dobândite în 2005 - în valoare de 250.000 de euro.

Alte active aducătoare de venituri sunt, în cazul lui Becali, un bloc de locuinţe sociale construit la Zimnicea, în valoare de circa un milion de euro, şi alte şase blocuri de câte cinci etaje a căror valoare este de peste 80 de milioane de euro.

Nimeni din cei care îi datorau bani lui Becali în 2008 nu i-a înapoiat acestuia vreun ban. Lista celor datori la Becali a rămas aceeaşi ca în 20 octombrie, sumele datorate fiind şi ele identice, însă a apărut numele lui Mitică Bucşaru, cel pe care Becali "uitase" să-l treacă la datornici în 2008. Cu tot cu datoria de 12 milioane de euro a lui Bucşaru, Becali are de primit de la diverse persoane circa 70 de milioane de euro.

Conform declaraţiei de avere, Becali nu a primit, în ultimul an, vreun cadou mai scump de 300 de euro, nu are "venituri din alte surse" şi nici "venituri din premii şi jocuri de noroc".

Declaraţia este semnată de Becali şi completată în 8 aprilie.

În declaraţia de interese depusă cu ocazia alegerilor europarlamentare apare şi singura modificare faţă de documentele valabile anul trecut: Becali nu mai trece calitatea de preşedinte al Partidului Noua Generaţie.

A rămas însă acţionar cu fix aceleaşi procente ca acum şase luni la cinci societăţi comerciale. Becali deţine 69,098 la sută din Avicola Iaşi, 71,66 la sută din Arcom SA, 90,702 la sută din Uzina Mecanică Drăgăşani, 26 la sută din acţiunile clubului sportiv Steaua şi 59,79 la sută din acţiunile Romes.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Becali ar fi vândut recent un teren de 2 milioane de euro fără a-l trece şi în declaraţia de avere.
 Vizualizări articol: 765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Becali ar fi vândut recent un teren de 2 milioane de euro fără a-l trece şi în declaraţia de avere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei