Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2009 - Anul XIV, nr. 102 (4088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: A spune că majorarea salariilor profesorilor a fost o greşeală este exagerat

Marţi, 5 Mai 2009 (14:55:06)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că decizia de majorare a salariilor profesorilor, adoptată în noiembrie prin legea votată de PSD şi PDL, nu a fost o greşeală, iar a spune aşa ceva ar fi exagerat.

Geoană a afirmat că majorarea salariilor profesorilor, impusă de PSD şi PDL la sfârşitul sesiunii parlamentare trecute, a fost o intenţie normală, pentru a se putea acorda învăţământului locul cuvenit în strategia de dezvoltare a României.

Liderul PSD a spus că legea respectivă a fost votată de aproape toate partidele, inclusiv de parlamentari ai PNL, ceea ce demonstrează că majorarea salariilor nu a fost un gest de natură electorală.

Geoană a apreciat că, în prezent, s-au schimbat condiţiile faţă de cele de la momentul deciziei de majorare a salariilor, ceea ce impune "o discuţie sinceră şi onestă" cu sindicatele din educaţie pentru stabilirea unui calendar de eşalonare a respectivei majorări.

"A fost un gest natural. Că nu sunt bani acum, este una, însă a spune că a fost o greşeală este exagerat. Pe de altă parte, nu cred că preşedintele României poate vorbi în numele întregii clase politice, poate eventual vorbi în numele partidului pe care îl reprezintă", a mai afirmat preşedintele PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că îşi asumă, împreună cu clasa politică, eroarea promulgării Legii salarizării cadrelor didactice, considerând că disputa dintre sindicatele profesorilor şi părinţi şi copii trebuie "mutată" între profesori şi politicieni.

Şeful statului a spus că acţiunile de protest anunţate de cadrele didactice sunt rezultatul unei decizii a clasei politice şi nu al unor decizii ale elevilor şi părinţilor.

"Apreciez că discuţiile, disputa între sindicatele profesorilor şi elevi şi părinţi pe de altă parte este inutilă, această dispută trebuie mutată, dacă tot trebuie să existe, între profesori şi politicieni. Inclusiv eu am promulgat legea salarizării cadrelor didactice şi îmi asum alături de clasa politică eroarea acestui act", a declarat şeful statului.

Băsescu a apreciat că elevii şi studenţii nu trebuie transformaţi în "victimele actualei crize economice şi globale".

"Avem cu toţii datoria să-i protejăm şi, poate, în primul rând profesorii sunt cei care trebuie să-i protejeze pe copii. Rugămintea mea este să nu se transfome dreptul constituţional la grevă într-un drept de a afecta negativ vieţile a sute de mii de copii", a continuat şeful statului.

El a adăugat că prioritatea majoră trebuie să fie legată de pornirea economiei reale, care este singura sursă pentru creşterea salariilor şi pensiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: A spune că majorarea salariilor profesorilor a fost o greşeală este exagerat.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: A spune că majorarea salariilor profesorilor a fost o greşeală este exagerat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei