Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2009 - Anul XIV, nr. 82 (4068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Protestele din justiţie sunt neproductive, nefondate şi bazate pe zvonuri neadevărate

Joi, 9 Aprilie 2009 (13:54:07)
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că protestele personalului auxiliar şi conex din justiţie sunt nefondate, fiind bazate pe două zvonuri neadevărate şi a îndemnat la continuarea dialogului.

Cătălin Predoiu a declarat, joi, la CSM, că, în Guvern, s-au prorogat pentru săptămâna viitoare discuţiile referitoare la OUG 75/2008 şi OUG 225/2008, după ce va sosi scrisoarea referitoare la acordul cu FMI.

Întrebat în legătură cu efectele rectificării bugetare pentru justiţie, Predoiu a arătat că aceasta însemană mai puţine fonduri şi că sunt discuţii cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor pentru a nu fi reduse sumele alocate în anumite domenii, în caz contrar putându-se bloca actul de justiţie.

De asemenea, întrebat în legătură cu pericolul blocării conturilor ministerului, Predoiu a răspuns că acesta "este un pericol permanent".

Referitor la protestele persoanlului auxiliar şi conex din justiţie, Pedoiu a spus că sunt neproductive şi bazate pe două zvonuri neadevărate potrivit cărora nu s-ar mai plăti salariile şi că ar exista un proiect de lege în lucru în privinţa salarizării. Ministrul a precizat că nu există un asemenea proiect şi că dacă ar exista un proiect va fi postat pe site-ul ministerului şi supus dezbaterii publice.

Predoiu a făcut un apel la angajaţii din sistem arătând că Guvernul şi România evoluează într-o realitate economică diferită de cea de anul trecut.

Ministrul a adăugat că discuţiile cu protestarii vor continua.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii Federaţiei "Projust" în legătură cu nemulţumirile personalului auxiliar şi conex din justiţie legate de drepturile salariale şi care au dus la declanşarea protestelor la instanţe.

În urma întâlnirii s-a stabilit că, deocamdată, îşi vor primi drepturile salariale cei care le-au obţinut prin hotărâri judecătoreşti irevocabile, însă, potrivit protestarilor, aceasta nu este o soluţie mulţumitoare, deoarece aceste drepturi sunt stabilite printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru toţi angajaţii din personalul auxiliar.

În privinţa orelor suplimentare plătite, urmează ca problema să fie abordată într-o nouă discuţie în a doua parte a anului. Totodată, problema sumelor restante va fi abordată într-o şedinţă de Guvern.

Personalul auxiliar din instanţele bucureştene au reluat, joi, protestele. Proteste similiare au avut loc în Dolj, Argeş şi Oradea.

Miercuri, Cătălin Predoiu le-a cerut celor care au oprit lucrul şi au pichetat sediul Curţii de Apel Bucureşti să înceteze protestele şi să-şi reia lucrul, arătând că va informa din nou Guvernul despre problemele salariale din sistem şi că nu se va lua vreo decizie fără consultarea sindicatelor.

Membrii Federaţiei "Projust" au anunţat, tot miercuri, că lunea viitoare vor picheta sediul Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC), sunt nemulţumiţi că, potrivit OUG 75/2008, drepturile salariale ale personalului din justiţie pot fi plătite în trei tranşe, în decurs de 18 luni.

Potrivit unui alt act normativ, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 225 din 2008, plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi salariale pentru personalul din sistemul judiciar devenite executorii până la data intrării în vigoare a acesteia, cu excepţia celor care intră sub incidenţa Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului numărul 75 din 2008, se realizează începând cu data de 31 martie 2009.

Ordonanţa mai prevede că plata sumelor prevăzute în hotărârile judecătoreşti care intră sub incidenţa Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 75/2008 se realizează potrivit eşalonării stabilite prin Ordinul comun al ministrului justiţiei, al ministrului economiei şi finanţelor, al preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, al preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi al procurorului general al Parchetului de pe lângă ICCJ privind modalitatea de eşalonare a plăţii sumelor prevăzute în titluri executorii emise până la intrarea în vigoare a OUG 75/2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Protestele din justiţie sunt neproductive, nefondate şi bazate pe zvonuri neadevărate.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Protestele din justiţie sunt neproductive, nefondate şi bazate pe zvonuri neadevărate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei