Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2009 - Anul XIV, nr. 82 (4068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu: Dunărea nu este folosită decât la cel mult 15% din capacitatea reală de transport

Joi, 9 Aprilie 2009 (14:07:09)
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, la Constanţa, că Dunărea nu este folosită decât la cel mult 15 % din capacitatea reală de transport şi că există oportunităţi pentru dezvoltarea schimburilor de mărfuri cu alte state, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a participat, joi, alături de preşedintele Traian Băsescu, la conferinţa cu tema "Dezvoltarea Portuară. Construirea Coridorului Logistic Constanţa", desfăşurată pe nava olandeză Johan de Witt, aflată în Portul Constanţa.

Berceanu a anunţat că în acest an vor fi derulate două proiecte de dezvoltare a capacităţii feroviare în Portul Constanţa, în cadrul programului de dezvoltare şi modernizare a sistemului de transport rutier şi feroviar în porturi.

"În 2009 se vor derula două proiecte de dezvoltare a capacităţii feroiviare în Portul Constanţa, unul în partea de sud, iar celălalt în zona fluvio-maritimă. Tot în 2009, încep lucrările la podul peste Canalul Dunăre- Marea Neagră, un pod care va rezolva multe probleme de legătură între partea de nord şi sud a Portului Constanţa", a afirmat Radu Berceanu.

Tot în acest an, Ministerul Transporturilor va începe un program de achiziţionare de transbordere pentru navele aparţinând instituţiilor publice sau investitorilor privaţi.

În opinia lui Berceanu, Dunărea nu este folosită decât la cel mult 15 % din capacitatea reală de transport, existând oportunităţi pentru dezvoltarea schimburilor de mărfuri cu alte state.

"Dunărea e folosită foarte puţin, 10-15 % din capacitatea reală de transport. Acest lucru înseamnă că există multe oportunităţi pentru intensificarea schimburilor de mărfuri, în special pentru ţările riverane", a declarat Berceanu.

El a apreciat că Dunărea este "o foarte importantă autostradă pan-europeană", spunând că "în privinţa măfurile grele, agabaritice, periculoase, este în mod evident o variantă care întrecere oricare altă variantă de transport".

Potrivit ministrului Transporturilor, în acest an vor începe lucrările pentru îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe sectorul Călăraşi – Brăila, iar din 2011 vor avea loc lucrări asemănătoare pe sectorul româno-bulgar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu: Dunărea nu este folosită decât la cel mult 15% din capacitatea reală de transport.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu: Dunărea nu este folosită decât la cel mult 15% din capacitatea reală de transport0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei