Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2009 - Anul XIV, nr. 82 (4068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rechizitoriu procurori

Filmul dramei prin care a trecut fata de 14 ani violată şi lăsată însărcinată de tată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a finalizat, zilele trecute, cercetările în cazul de incest ieşit la iveală la mijlocul lunii trecute, când s-a descoperit că o fetiţă în vârstă de 14 ani este gravidă în 22 de săptămâni cu tatăl său, care a abuzat-o sexual mai bine de un an de zile.

Tatăl incestuos, Constantin Sava, în vârstă de 47 de ani, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi incest, în formă continuată. Conform Codului Penal, atunci când violul este comis asupra unui membru al familiei, pedeapsa este închisoare de la 5 la 18 ani.

 

Familie numeroasă, cu probleme financiare

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, Constantin Sava şi soţia sa, Gheorghina, sunt părinţii a cinci copii, şi locuiau într-o casă cu două camere. Familia nu avea o situaţie financiară bună, beneficiind timp de doi ani de zile de venitul minim garantat.

În noiembrie 2007, pe fondul problemelor cu banii, Gheorghina Sava a plecat la muncă în străinătate, lăsându-şi copiii în grija soţului, încă de la acea vreme consumator frecvent de băuturi alcoolice şi cu o fire agresivă.

Din cercetările procurorului rezultă că tot coşmarul prin care a trecut fata violată a început în decembrie 2007, la o lună de la plecarea mamei sale de acasă.

 

Prima agresiune sexuală

În seara unei zile de decembrie, venit acasă sub influenţa băuturilor alcoolice şi profitând de faptul că ceilalţi copii deja dormeau, tatăl s-a întins pe pat lângă fată, atunci în vârstă de 13 ani, care se uita la televizor.

„Victima, fără a bănui intenţiile tatălui său, i-a precizat acestuia că se duce în cealaltă cameră să se culce, moment în care inculpatul a înjurat-o, i-a aplicat lovituri cu palma în zona feţei şi cu pumnul în cap, a tras-o de păr, şi i-a cerut să se dezbrace. Întrucât aceasta a refuzat să se supună cerinţelor inculpatului, Sava Constantin a dezbrăcat-o cu forţa şi a introdus un deget în vaginul victimei, care, în acel moment, era virgină. Pe parcursul agresiunii, inculpatul a ameninţat-o pe fiica sa că, dacă povesteşte cuiva ce s-a întâmplat, le va omorî pe ea şi pe mama fetei”, se precizează în rechizitoriul procurorului care a instrumentat cazul.

După această prima agresiune sexuală, minora a avut dureri şi a observat că sângerează, însă a păstrat totul secret de frica ameninţărilor tatălui.   

 

A violat-o cu cuţitul la gât

Doar câteva zile mai târziu, au stabilit anchetatorii, bărbatul a început să întreţină relaţii sexuale normale cu fiica sa. Profitând de faptul că fiica cea mare nu era acasă, iar ceilalţi copii dormeau, individul s-a apropiat de fată şi a încercat să o dezbrace, moment în care aceasta a început să plângă de frică. Tatăl incestuos a devenit foarte violent, aplicându-i mai multe lovituri fetei şi dezbrăcând-o cu forţa. În momentul în care fata l-a ameninţat că îi va povesti totul mamei, acesta a pus mâna pe un cuţit şi i l-a pus la gât, ameninţând-o că o omoară. Cu lama cuţitului la gât, copila a fost violată de tatăl său.

 

Violată un an şi patru luni, de două-trei ori pe săptămână

Ulterior, violurile s-au succedat frecvent, Constantin Sava având contact sexual cu fiica sa de două-trei ori pe săptămână, timp de un an şi patru luni, până în martie 2009. 

Violurile au continuat, o scurtă perioadă de timp, şi după ce mama fetei a revenit acasă.

În ziua de 10 martie, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, mama minorei, bănuind că ceva nu este în regulă, a purtat o discuţie cu fiica sa, care, după mai multe insistenţe, i-a povestit că a fost violată de tatăl său. Însoţită de sora mai mare, aceasta a fost dusă la un control ginecologic, constatându-se că este însărcinată în 22 de săptămâni.

Aflând că poliţia este pe urmele sale, tatăl incestuos a fugit în pădurea din comuna în care locuieşte, poliţiştii plecaţi în căutarea lui prinzându-l după o noapte de căutări.

 

Tatăl recunoaşte totul

În materialul de trimitere în judecată se precizează că minora este o fire retrasă şi tăcută, teroarea la care tatăl a supus-o făcând-o să nu aibă curajul să ceară ajutor o perioadă atât de lungă.

În timpul audierilor, Constantin Sava a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale în repetate rânduri cu propria fiică, violând-o şi după ce a realizat că este însărcinată.

 

Se pregăteşte să nască, după care vrea să se pregătească de liceu

După ce totul a ieşit la iveală, minora a fost luată de stat. Ea se află într-un centru de plasament sucevean, unde beneficiază de consiliere psihologică şi este ajutată să încheie cu bine anul şcolar. Pentru că sarcina este avansată, medicii nu au putut să intervină pentru o eventuală întrerupere de sarcină.

În aceste condiţii, minora va sta în centrul de plasament până ce va naşte, copilul urmând a rămâne tot în grija statului.

Directorul adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că minora evoluează bine.

„Este un copil bun. După ce va naşte, doreşte să-şi continue viaţa la fel ca şi alţi copii de vârsta ei. Vrea să facă liceul. Mama ei îi este aproape şi o vizitează des”, a mai spus Daneliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filmul dramei prin care a trecut fata de 14 ani violată şi lăsată însărcinată de tată .
 Vizualizări articol: 5177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Filmul dramei prin care a trecut fata de 14 ani violată şi lăsată însărcinată de tată3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei