Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2009 - Anul XIV, nr. 82 (4068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Săptămâna 9-15 aprilie

 

Joi, 9 aprilie

La sala Auditorium „Jopseph Schmidt” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, sucevenii sunt invitaţi, începând cu ora 16:00, la o dezbatere susţinută de Foreign Policy România, o prestigioasă revistă de politică globală, economie şi idei.

„Crizele Răsăritului” este tema dezbaterii la care sunt invitaţi Adrian Cioroianu, istoric şi fost ministru de externe şi Alexandru Florin Platon, profesor universitar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Moderatorul evenimentului este Ovidiu Nahoi, redactor şef al Foreign Policy România. Evenimentul este susţinut de ziarele „Adevărul” şi „Adevărul de Seară”.

*

În fiecare joi, la ora 19:00, în Quartz Café, în Iulius Mall, o atmosfera incendiară cu DJ Jullian: club, house, electronic, tech, minimal.

*

La Şcoala cu clasele I-VIII „Miron Costin se organizează începând cu orele 16:00 un Târg de Florii. În cadrul târgului elevii vor prezenta spre vânzare obiecte realizate de ei, ouă încondeiate, decoraţiuni pascale, felicitări. Fiecare clasă va avea un stand propriu de expunere şi vânzare a produselor. Sucevenii sunt aşteptaţi la acest eveniment, al cărui succes se măsoară nu în suma de bani strânsă din vânzări, ci în numărul de vizitatori ai târgului.

 

Vineri, 10 aprilie

În comuna muzeu Ciocăneşti are loc, începând de mâine, ediţia a VI-a a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate. Ziua de vineri, 10 aprilie, este rezervată primirii oaspeţilor, vizitării muzeului naţional al ouălor încondeiate, precum şi unei mese rotunde despre turismul religios: „Paştele în Bucovina”: „Arta încondeierii ouălor, tradiţie, istorie şi legendă”, „Omagiu trâmbiţei, buciumului, tulnicului, cornului”, „De la întemeierea lumii la apocalipsă”.

*

La Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina Suceava, se deschide vineri, la ora 14:00, expoziţia pictorului suprarealist Victor Brauner.

Sunt expuse, pentru prima data la Suceava, 20 lucrări de pictură şi grafică precum şi o serie de afişe editate în Europa.

Lucrările, a căror valoare totală de asigurare se ridică la circa 1,5 milioane euro, provin din patrimoniul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, din două colecţii particulare din Bucureşti, precum şi din pinacoteca Muzeului de Artă din Piatra Neamţ.

*

Complexul Muzeal Bucovina Suceava vă invită vineri, la ora 15:00, la Muzeul de Istorie, la vernisajul expoziţiei „Bucovina - Maramureş - Moştenire culturală UNESCO”.

Sunt expuse o serie de piese din patrimoniul sacru din Bucovina şi din bisericile de lemn din Maramureş, biserici incluse din anul 1999 de UNESCO pe lista moştenirii culturale universale.

*

În Piaţa centrală a municipiului Suceava, la ora 12:00, are loc ceremonia de deschidere oficială a manifestărilor „Paştele în Bucovina”. Manifestarea este urmată de Spectacolul „Hristos a Înviat!”, prezentat de Ansamblul de copii şi tineri „Balada Bucovinei”.

La ora 12:30, în piaţa centrală a oraşului Suceava se desfăşoară cea de a X-a ediţie a Târgului de Paşte. Manifestarea, organizată de Complexul Muzeal Bucovina, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Judeţean Suceava, are ca scop promovarea meşteşugurilor tradiţionale şi stimularea practicării acestora pentru impunerea valorilor autentice.

Au fost invitaţi să participe peste 30 de meşteri populari din judeţ şi din ţară, care aduc la Suceava meşteşuguri tradiţionale ca: încondeierea ouălor, prelucrarea lemnului, pictura pe lemn, olăritul, brodatul, confecţionarea de costume populare şi împletituri.

*

La ora 13:00, este programată acţiunea „Gustă din Bucovina!” - Expoziţie gastronomică cu produse de post, cu vânzare, pe esplanada Casei de Cultură.

*

Începând cu ora 16:00, recital de muzică - Formaţia de muzică clasică a Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, la Catedrala Catolică din Suceava.

*

Concert folk, la Pub Colosseum. Începând cu ora 21:00, Tu Şi România, împreună cu Pub Colosseum, vă invită la un concert extraordinar de folk, avându-l ca protagonist pe actorul Lucian Dragotă. După ora 23:00, seara continuă cu muzică retro, avându-l la pupitru pe DJ Sanchez. Mai multe detalii pe www.TuSiRomania.ro. Pentru a face o rezervare din timp, sunaţi la numărul de telefon 0746 233 357.

*

La sediul Consiliului Judeţean Suceava se deschide vineri, la ora 10:00, în prezenţa Ministrului Turismului, Elena Udrea, şi a preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, expoziţia de pictură „Suceava mea arhetipală”, a artistului plastic sucevean Constantin Severin.

Expoziţia, alcătuită din 20 de lucrări în ulei, va fi vernisată peste câteva zile şi la galeria de arta „Dalype”, din Oslo.

Expoziţia este atât un memento în imagini al oraşului Suceava, cât şi o regăsire a identităţii noastre pierdute, identitatea unui oraş european cu oameni civilizaţi şi respectuoşi, pentru care pălăria şi bastonul nu erau decât forme de exprimare exterioară ale unor valori morale bine consolidate.

 

Sâmbătă, 11 aprilie

Cea de-a doua zi a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti debutează cu „Chematu-n sat cu trâmbiţa şi doba. Bună dimineaţă, gospodari” şi pregătirea standurilor pentru creatorii populari veniţi din toată ţara.

La ora 11:00 are loc parada portului popular. Puţin după ora 11:00, va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate.

În intervalul 12:00-14:00, se vor desfăşura concursurile de ouă încondeiate şi încondeiat ouă, concursul gastronomic cu preparate tradiţionale de post.

La ora 13:30 este programată prima ediţie a Concursului naţional „Glasul trâmbiţei, al buciumului, tulnicului şi cornului în Ciocăneşti – Bucovina”, pe grupuri şi individual. În jurul orei 16:00, va avea loc festivitatea de premiere.

Începând cu ora 18:00, Ansamblul „Balada Bucovinei”, condus de George Sârbu, va susţine un spectacol pascal - „Hristos a Înviat”. Invitat de onoare va fi preotul Cristian Pomohaci.

*

Credincioşii romano – catolici sărbătoresc Paştele. Slujba Învierii va începe la ora 22:00.

*

Lecţii de dans oferite gratuit, în fiecare sambâtă, de la ora 14:00, în zona KidsLand, Iulius Mall.

*

Sport

Rugby, Divizia Naţională

CSM Bucovina Suceava - Universitatea Cluj ora 11.00, terenul Unirea

 

Duminică, 12 aprilie

În cea de-a treia zi a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti, după ora 12:00, se va deschide din nou expoziţia cu vânzare de ouă încondeiate şi artizanat. Festivalul se încheie cu un concert religios în care îşi vor da concursul grupuri vocale, actori şi interpreţi de muzică religioasă. La concert este invitat şi Florin Seserman.

*

În comuna Moldoviţa are loc a treia ediţie a Festivalului ouălor încondeiate. Începând cu ora 10:00, în sala de sport a comunei se vor aduna cele mai talentate încondeietoare din zonă, care păstrează cu străşnicie modelele vechi ale huţulilor. Sosirea invitaţilor şi organizarea standurilor va începe la ora 10:00, iar la ora 13:00 se va lansa concursul festivalului, câştigătorii urmând a fi premiaţi.

*

La Catedrala romană-catolică din Suceava are loc, începând cu ora 19:30, Concertul Pascal susţinut de Grigore Leşe.

*

În Centrul Sucevei, la ora 13:00, este organizată Expoziţia de flori „Flori de Florii”.

*

Kids Fashion Show, la ora 16:00, Iulius Mall. Prezentări de modă cu copii şi pentru copii, prezentări ale celor mai noi colecţii de îmbrăcăminte ale magazinelor de profil din Iulius Mall. De asemenea, evenimentul va fi presărat cu momente artistice susţinute de trupe de dansuri moderne de la Palatul Copiilor.

*

La ora 16:00, în Iulius Mall, trei cunoscuţi caricaturişti: Ovidiu Ambrozie Bortă, Mihai Pânzaru Pim, Alexandru Chifan fidelizează clienţii Iulius Mall cu caricaturi gratuite.

*

La ora 10:00, copii de la Grădiniţa din Suceviţa vor face demonstraţii de pictură pe ouă în zona Kidsland Iulius Mall.

*

Reprezentaţie dată de Teatrul de Păpuşi Puppet în weekend, pentru toţi prichindeii care vor să descopere lumea poveştilor populare şi a basmelor fantastice. Duminică, ora 12:00, Kidsland.

 

Miercuri 15 aprilie

La „Casa Prieteniei” Suceava are loc, la ora 12:00, o Expoziţie de desene realizate de copii, intitulată „Paştele în Bucovina”. La ora 13:00, tot la „Casa Prieteniei”, este programată expoziţia de icoane pictate pe sticlă.

*

În holul Consiliului Judeţean Suceava va avea loc, începând cu ora 15:00, recitalul de muzică sacră, în interpretarea Corului „Voces Bucovinae”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 5445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Unde fugim de-acasă...5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei