Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2009 - Anul XIV, nr. 82 (4068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solidaritate

Medicii basarabeni din Suceava, alături de fraţii lor din Chişinău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Intelectuali basarabeni care s-au stabilit la Suceava urmăresc cu sufletul la gură ştirile care au ca subiect protestele de la Chişinău. Ei au părinţi, fraţi şi surori rămaşi în Republica Moldova şi sunt îngrijoraţi de turnura pe care au luat-o evenimentele.

Chirurgul plastician Anatol Burlacioc este în România din 1992. Spune că din cauza comuniştilor a plecat din ţară şi aşteaptă cu încredere ziua când aceştia vor pleca de la putere, chiar şi în urma unor violenţe de stradă, dacă altfel nu se poate.

„Ce vine la putere prin violenţă tot prin violenţă trebuie dat jos. Este regretabil că au murit oameni acolo, dar ce se întâmplă acum la Chişinău era previzibil. Dacă aş putea, m-aş duce şi eu acolo, ca să-i arunc o cărămidă în cap lui Voronin. Tovarăşul Voronin este miliţian şi ştie să măsluiască orice fel de alegeri; arderea Parlamentului şi Preşedinţiei reprezintă un simbol, pentru că acestea sunt simboluri comuniste”, a spus furios doctorul Burlacioc.

În opinia lui, revoluţia de la Chişinău este „binevenită”, pentru că „dictatorii nu pleacă niciodată de bunăvoie”. „În Republica Moldova a ajuns cuţitul la os, tinerii de acolo vor un viitor mai bun”, a declarat medicul.

Colegul său de la spitalul din Suceava neurochirurgul Anatol Buzdugan este mai ponderat în declaraţii şi militează pentru rezolvarea conflictului pe cale paşnică, dar crede şi el că viitorul Republicii Moldova trebuie să fie cel al democraţiei.

„Cu sufletul sunt alături de ei, însă în secolul XXI acest gen de lucruri trebuie să le rezolvăm pe căi democratice, deoarece violenţa duce la altă violenţă. Suntem pentru democratizare, dar nu prin violenţă. Sper din tot sufletul să se demonstreze că alegerile au fost fraudate şi să rezolvăm paşnic situaţia şi sper că Uniunea Europeană şi SUA se vor implica pentru rezolvarea paşnică a situaţiei. Fără ajutor extern nu se poate rezolva”, ne-a declarat dr. Buzdugan.

 

În România este „o deschidere mai mare pentru democraţie”

Doctorul Buzdugan este în România din 1995, a venit pentru a-şi continua studiile şi a rămas pentru că i s-a oferit aici un loc de muncă şi pentru că este „o deschidere mai mare pentru democraţie”.

Ambii medici au afirmat că sunt alături de tinerii basarabeni care studiază în Suceava, le susţin protestul şi regretă că din cauza obligaţiilor profesionale nu pot fi şi fizic împreună cu ei la mitingul pe care aceştia l-au organizat în faţa Casei Culturii Suceava.

Conform corespondenţilor de presă de la Chişinău, protestele manifestanţilor au continuat şi în cursul zilei de ieri. Mulţi studenţi din România ar fi dorit să treacă graniţa pentru a se alătura protestelor, însă autorităţile moldovene au blocat accesul prin vămile dinspre România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii basarabeni din Suceava, alături de fraţii lor din Chişinău.
 Vizualizări articol: 1448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Medicii basarabeni din Suceava, alături de fraţii lor din Chişinău3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei