Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2009 - Anul XIV, nr. 82 (4068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comerţ

Prohodul Bazarului, cântat degeaba

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Bazarul Suceava a rămas principalul punct de atracţie al sucevenilor şi nu numai, în ceea ce priveşte cumpărăturile, îndeosebi cele privind achiziţiile vestimentare.

De marţi şi până duminică, sucevenii iau cu asalt centrul comercial din lunca Sucevei,  interesaţi să-şi facă cumpărăturile mai ieftin decât în alte magazine din oraş.

Odată cu deschiderea marilor centre comerciale din oraş, a hipermarketurilor şi magazinelor cochete, nu puţini au fost cei care au cântat prohodul Bazarului, însă centrul comercial a rămas în picioare, iar aglomeraţia zilnică spune mult.

Comercianţii din Bazar au fost primii care nu au mai dat şanse de redresare a afacerilor lor după deschiderea marilor magazine din Suceava.

„Incendiul din luna ianuarie a fost o altă cumpănă de-a noastră, nu prea am mai avut vânzări după acest incident”, a declarat unul dintre comercianţii din Bazar. Aceştia se plâng că problemele s-au ţinut în lanţ în ultima perioadă, iar din cauza lor, vânzările le-au scăzut cu aproape 80%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Criză economică şi în Bazar

„Lumea vine, se uită şi pleacă. Nici nu spui că se apropie Paştele. E aglomerat, dar degeaba. Doar privitori. Anul trecut, pe vremea asta, aveam vânzări. Nu ştiu motivul, o fi criza, oamenii nu mai au bani”, povesteşte o comerciantă veche din Bazarul Suceava.

Pe de altă parte, sucevenii veniţi la cumpărături în Bazar spun că preţurile au crescut mult, iar diferenţa între preţul din magazine şi cel de la tarabele din Bazar este aproape infimă.

„Eu vin de ani buni în Bazar. S-au schimbat mult lucrurile. Pe vremuri se cumpăra mai ieftin, acum preţurile sunt aproape la fel ca în oraş”, a spus Ortansa Chiper.

Marţi, aleile Bazarului erau pline, iar magazinele vestimentare erau cele mai aglomerate.

„Vine Paştele, fiecare vrea ceva nou. Am venit din Gura Humorului şi sper să-mi găsesc câte ceva”, a spus o tânără venită la cumpărături în Bazar. Ca ea, sute de suceveni vin zilnic în Bazarul Suceava şi puţini sunt cei care pleacă fără să-şi fi cumpărat câte ceva.

Cu toate acestea, comercianţii sunt pesimişti în ceea ce priveşte viitorul acestui centru comercial, iar unii dintre ei sunt de părere că nu va mai trece foarte mult timp şi Bazarul Sucevei nu va mai exista.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prohodul Bazarului, cântat degeaba.
 Vizualizări articol: 4358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 11 voturi
Prohodul Bazarului, cântat degeaba2.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adio centre mari comerciale!!!! trimis de
( 9 apr 2009, 11:04:35
cred ca se va canta prohodul marilor centre comerciale din suceava, nu a bazarului.

2.   Suceava in dezvotare trimis de
( 9 apr 2009, 15:25:09
Toate centrele comerciale din Suceava sunt in profit,dovada e ca alte doua mari hipermacheturi intrate recent in Romania,isi cauta teren pentru a investi aici.
3.   Criza financiara? Nu prea cred! trimis de
( 9 apr 2009, 16:47:18
Nu stiu ce inteleg unii prin criza financiara...dar eu unul nu cred in asa ceva. E doar o depresie pe plan economic si financiar, precum si o usoara depreciere intre monezi. De ce spun asta? Pai...majoritatea hipermarketurilor (Kaufland, Real, Auchan), poate nu au aceeasi vanzare ca odinioara, dar nu duc lipsa de clienti nici acum. Vad oameni care ies din hipermarketuri cu cate 2-3 sacose pline cu alimente, fapt ce ma determina sa cred ca oamenii o duc bine. Mai rau merg Selgros si Metro (din cate am observat), poate din cauza preturilor un pic prea ridicate. Cat despre "Complexul Comercial Bazar"laughing intr-un fel are dreptate doamna comercianta, ca nu prea e vanzare in bazar. Desi, daca, momentan bazarul "scartaie", in viitorul apropiat lucrurile se vor reglementa si bazarul va ramane pentru majoritatea sucevenilor sursa principala in vestimentatie precum si in alte produse.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei