Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2009 - Anul XIV, nr. 82 (4068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PC iniţiază un proiect privind ordinea de drept,pentru a evita situaţii precum cele din cazul Becali

Joi, 9 Aprilie 2009 (15:06:49)
PC va iniţia un proiect de lege privind măsuri pentru asigurarea ordinii de drept şi a libertăţilor cetăţeneşti, care să se reglementeze intervenţiile forţelor poliţieneşti, pentru a evita situaţiile "bizare" cum au fost cele din cazul Gigi Becali, a declarat, joi, vicepreşedintele PC Sergiu Andon.

Andon a precizat, într-o conferinţă de presă, că va depune la Parlament acest proiect la începutul săptămânii viitoare.

Proiectul va avea o prevedere conform căreia forţele poliţieneşti de intervenţie rapidă să nu poată fi utilizate decât cu aprobarea judecătorului de libertăţi sau a procurorului şi numai în cazul infracţiunilor grave sau împotriva persoanelor care prezintă pericol social ridicat şi manifest, a spus Andon. El a apreciat că această prevedere este necesară pentru a se evita situaţii cum a fost cea privind intervenţia la locuinţa omului de afaceri Gigi Becali.

De asemenea, forţele speciale de intervenţie, mascaţii, scutierii vor fi obligaţi, potrivit proiectului, să poate numere de identificare pe uniformă, iar agenţii să aibă ecusoane cu numele lor, a mai spus Sergiu Andon. El a explicat că această prevedere va duce la evitarea situaţiilor în care forţele cu cagule să fie tentate să comită abuzuri, fiind imposibil de identificat.

Iniţiativa legislativă va cuprinde şi sancţiuni penale aspre, mergând până la desfiinţarea societăţilor comerciale, pentru folosirrea firmelor şi agenţilor de pază şi protecţie în operaţiuni ofensive sau în activităţi de competenţa exclusivă a organelor de urmărire penală şi justiţie.

Proiectul va mai prevede ca participarea la demonstraţii neautorizate în faţa instanţelor sau la sediile autorităţilor de urmărire penală, precum şi molestarea sau intimidarea reprezentanţilor presei atunci când aceştia îşi exercită profesia, să fie asimilate infracţiunii de ultraj.

Iniţiativa legislativă stipulează şi că funcţionarii publici, purtători ai autorităţii de stat, sunt protejaţi faţă de actele de ofensă, intimidare, ultraj şi agresiune.

Andon a spus că, până la adoptarea codurilor juridice, este necesară această propunere legislativă.

"Morala şi bunul simţ se revoltă observând cum incapacitatea şi excesul transformă abuzul în mod de viaţă şi campionii abuzurilor în victime sau eroi. Această stare de lucruri nu poate continua şi nici nu poate aştepta neconturată încă reformă a justiţiei sau proiectele de coduri întocmite fără nici o determinare criminologică", a explicat Andon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PC iniţiază un proiect privind ordinea de drept,pentru a evita situaţii precum cele din cazul Becali.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PC iniţiază un proiect privind ordinea de drept,pentru a evita situaţii precum cele din cazul Becali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei