Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2009 - Anul XIV, nr. 82 (4068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Acţiune

Sucevenii care ies la grătare, controlaţi de comisarii de mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Amatorii de distracţie la iarbă verde şi grătare în aer liber vor trebui să fie mai atenţi la modul cum se comportă în natură şi mai ales la mizeria pe care o lasă în urma lor.

De săptămâna aceasta, zonele de agrement şi locurile preferate de populaţie pentru ieşirea la iarbă verde vor fi atent controlate de patrule formate din comisari de mediu şi reprezentanţi ai Poliţiei sau Jandarmeriei. Cei care fac foc în pădure sau la marginea acesteia ori cei care lasă în urmă mormane de gunoaie vor fi aspru sancţionaţi, cu amenzi care pornesc de la 200 de lei şi care pot ajunge chiar şi la 10.000 de lei.

Acţiunile de patrulare în zonele de ieşire la iarbă verde au fost anunţate de şefa Comisariatului Regional de Mediu Suceava, Diana Croitoru, care vrea ca astfel să educe populaţia să respecte mediul înconjurător şi pe semenii lor.

“Chiar de săptămâna aceasta lansăm o serie de acţiuni de patrulare, în special după-amiaza şi la sfârşit de săptămână, pentru a preveni eventualele fapte care contravin legislaţiei de mediu. Ne vom axa în special pe zonele de agrement şi pe cele expuse turismului de iarbă verde, cum i se spune, mai ales că se apropie Paştele la cei de rit catolic şi Duminica Floriilor. Scopul nostru nu e de a da cât mai multe amenzi, ci de a-i educa să respecte o serie de reguli de bun-simţ”, a declarat Diana Croitoru, care a preluat recent conducerea instituţiei reînfiinţate.

 

Principalele reguli ce trebuie respectate la ieşirea la iarbă verde

Principalele reguli de bun-simţ pe care ar trebui să le respecte cei care vor să iasă la iarbă verde şi la grătare presupun obligatoriu dotarea cu saci menajeri, pentru colectarea deşeurilor produse, grătarul să nu fie amplasat pe sol sau pe vegetaţie, care să fie arsă, ci focul să fie făcut într-o tavă specială, susţinută pe picioare metalice.

De asemenea, cei care ies la grătare trebuie să aibă în vedere limitarea poluării fonice, deranjantă atât pentru alte persoane ieşite în natură, cât şi pentru vieţuitoarele pădurii.

Sucevenii sunt sfătuiţi să nu parcheze maşinile pe spaţiul verde, ci să le lase în locurile special amenajate pentru acest scop şi să parcurgă restul distanţei pe jos.

“Sunt reguli de bun-simţ. Nu cerem nimic absurd, ci doar să ne respectăm unii pe alţii şi în primul rând natura”, a spus Diana Croitoru, şefa Comisariatului Regional de Mediu Suceava, care va coordona această acţiune nu doar în Suceava, ci şi în  Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui şi Neamţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii care ies la grătare, controlaţi de comisarii de mediu.
 Vizualizări articol: 2728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Sucevenii care ies la grătare, controlaţi de comisarii de mediu3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARE trimis de
( 9 apr 2009, 11:46:59
Unde sunt locurile pentru iarba verde, in care sunt locuri amenajate pentru lasat masina?

Unde sunt locurile pentru iarba verde amenajat?

Era si pe zamca un loc si il betonati repede.

P.S. Domnilor de la garda de mediu, pe gh.doja cum mergi spre itcani, pe dealul din dreapta colcaie mizeria.Ar trebui putina organizare acolo!
2.   Frumoasa initiativa trimis de
( 9 apr 2009, 12:52:21
Pana una alta, i-as recomanda doamnei comisar sa-l urecheasca putin pe Lungu si pe Popescu poate le vine mintea la cap si vor gasi o solutie pentru gunoaiele din imprejurarile Sucevei.
3.   Grav...mizerie , cadavre, mizerieeeee trimis de
( 9 apr 2009, 20:11:47
doamna comisar , in spatele liceului sportiv din suceava si chiar la intrarea in sala de sport unde se aduna mai marii sucevei la organizarile sportive , colcaie mizeria si cadavre in putrefactie

buncarele sunt chiar la intrarea din laterala a scolii

cum ne ajutati sa ajutam copiii sa creasca intr un mediu sanatos?

nu credeti ca niste amenzi usturatoare ar fi binevenite???

noi va asteptam cu drag prin zona , pe marginea padurii ..sa vedeti unde si petrec copiii din cartierul george enescu momentele in aer liber

si pe domnul primar l am cam astepta , cu toate ca ma indoiesc ca ar fi o noutate pt el , pentru ca pe acolo intra la meciurile de handbal ...

penibil

4.   Comisari trimis de
(10 apr 2009, 00:16:42
Isteata mamii care esti tu, dar tu nu vezi decat fumul gratarelelor???? De groapa de gunoi care arde de ani de zile nu spui nimic? Sau ti-e teama ca cei de la Test Prima n-or sa-ti dea spaga?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei