Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 apr 2009 - Anul XIV, nr. 81 (4067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Majoritatea studenţilor basarabeni aflaţi în vama Sculeni au decis să revină în Iaşi

Miercuri, 8 Aprilie 2009 (16:03:11)
Majoritatea studenţilor basarabeni aflaţi în vama Sculeni au decis să revină în Iaşi, ei aflându-se, la momentul transmiterii ştirii, în autobuzele cu care s-au deplasat către graniţă, doar 30 dintre studenţi alegând să continue drumul spre Republica Moldova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Anastasiei Condruc, studentă basarabeancă, majoritatea tinerilor s-au urcat în autobuzele cu care au venit înspre graniţă, îndreptându-se către Iaşi.

Ea a spus că doar 20 de studenţi basarabeni, care studiază la Ploieşti, au decis să-şi continue drumul, apelând la maşini de ocazie pentru a ajunge în localităţile de domiciliu din Republica Moldova.

Condruc a adăugat că alţi zece studenţi au rămas în vamă, aşteptând, la rândul lor, să găsească o maşină de ocazie pentru a trece graniţa.

"Nu am acceptat varianta propusă de grănicerii moldoveni, care ne-au spus că microbuze puse la dispoziţie de autorităţi ne aşteaptă pentru a ne duce acasă. Ar fi fost riscant, iar noi nu putem fi păcăliţi în acest mod. Ne-au spus că nu putem trece graniţa cu autobuzele cu care am venit de la Iaşi, pentru că documentele maşinilor nu sunt în ordine", a mai spus Condruc.

Autorităţile moldovene au anunţat că permit intrarea studenţilor basarabeni pe teritoriul Republicii Moldova cu condiţia ca aceştia să nu meargă la Chişinău, ci în localităţile de domiciliu. De asemenea, studenţii au fost anunţaţi că li se pun microbuze la dispoziţie pentru a fi duşi acasă.

"Pur şi simplu ne este frică. Ei vor să ne disperseze. Ni se pare suspectă bunăvoinţa lor. Până acum graniţa era închisă, iar dintr-o dată ne pun ei la dispoziţie maşini. E ciudat. Colegii basarabeni din Ploieşti aflaţi cu noi vor apela la maşini de ocazie, iar restul ne vom întoarce la Iaşi. Nu va pleca nimeni în Republica Moldova cu maşinile puse la dispoziţie de comunişti", a mai spus Condruc.

Cei circa 200 de studenţi basarabeni din Iaşi, Ploieşti şi Cluj care au plecat de la Iaşi cu trei autobuze şi cu mai multe autoturisme au ajuns în Vama Sculeni în jurul orei 12.00, ei nefiind lăsaţi însă să treacă graniţa, vama fiind închisă pe partea moldoveană.

Studenţii au scandat "Vrem acasă", "Libertate, Libertate" şi "Jos comuniştii".

La un moment dat, un vameş român din Vama Sculeni a venit în mijlocul studenţilor şi i-a anunţat că au permisiunea de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, decizia fiind luată de autorităţile de la Chişinău.

Vama Sculeni a fost închisă, miercuri dimineaţă, fiind redeschisă în jurul orei 12.15.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majoritatea studenţilor basarabeni aflaţi în vama Sculeni au decis să revină în Iaşi.
 Vizualizări articol: 405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majoritatea studenţilor basarabeni aflaţi în vama Sculeni au decis să revină în Iaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei