Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 apr 2009 - Anul XIV, nr. 81 (4067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal

Festivalul Poeziei Europene „Naţiunea Poeţilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Organizatorii Festivalului Poeziei Europene „Naţiunea Poeţilor”, manifestare care a debutat anul trecut la Suceava, remarcându-se ca fiind primul şi singurul festival liric al multiculturalităţii europene, pregătesc deja „terenul” pentru cea de-a doua ediţie.

 

Piatra de temelie a „Naţiunii Poeţilor”, durabilă şi aşezată cum se cuvine

Piatra de temelie a „Naţiunii Poeţilor”, la propriu (pentru că o asemenea piatră, pe care a rămas însemnat în opt limbi numele festivalului, a fost amplasată în incinta Muzeului Satului Bucovinean) şi la figurat, s-a dovedit a fi durabilă şi aşezată cum se cuvine, pentru a putea construi în continuare pe acest fundament.

Iniţiatorul şi principalul organizator al acestei manifestări, scriitorul Ion Drăguşanul, care la ediţia pilot de anul trecut a antrenat în acest festival un număr însemnat de poeţi străini (14 dintre aceştia, din 8 ţări ale lumii - pentru că europenilor li s-au alăturat reprezentaţi din Israel şi Brazilia - au fost prezenţi la Suceava) ne-a oferit, în exclusivitate, detalii cu privire la ediţia 2009.

 

Organizatori şi condiţii de participare

Având ca organizatori Consiliul Judeţean Suceava, Gruparea Literară Europeană „Naţiunea Poeţilor”, Centrul Cultural „Ciprian Porumbescu” Suceava, Complexul Muzeal Bucovina şi Asociaţia Culturală „Bucovina viitoare”, Festivalul-concurs al Poeziei Europene „Naţiunea Poeţilor”, Ediţia a II-a, Bucovina 2009 se înscrie ca unul din principalele evenimente culturale ale acestui an.

Participarea este deschisă tinerilor din întreaga lume, cu vârsta maximă de 30 de ani.

Se vor trimite prin poşta electronică, în intervalul 1 mai - 15 iulie a.c., la adresa natiunea.poetilor@gmail.com, câte cinci poeme scrise în orice limbă europeană, însoţite de un CV şi o fotografie.

 

Juriul şi premiile

Juriul festivalului, care se constituie din membri ai Grupării Literare Europene „Naţiunea Poeţilor”, va acorda câte un premiu literar pentru fiecare limbă înscrisă în concurs.

Premiile, în valoare de câte 500 euro, vor purta numele unor mari poeţi bucovineni (valoarea premiului laureaţilor care nu se vor prezenta la festival va fi de 300 euro).

Reprezentantul limbii europene cu cea mai bună participare la festival va primi şi Trofeul „Naţiunii Poeţilor”, operă a artistului plastic Cezar Popescu.

Seniorii „Naţiunii Poeţilor” vor beneficia de aceleaşi condiţii ca şi laureaţii, inclusiv de indemnizaţia de 500 euro (respectiv, 300 euro, în cazul neprezentării la festival), pentru jurizarea lucrărilor.

Laureaţii vor fi invitaţi la festivităţile de premiere, care se vor desfăşura, în perioada 4-10 octombrie a.c., în localităţi din Bucovina.

Organizatorii asigură cazare, masă şi transport gratuit pe teritoriul României, pe tot parcursul festivităţilor.

 

Gruparea Literară Europeană „Naţiunea Poeţilor”

Se cuvine să subliniem faptul că între organizatorii ediţiei din acest an se află Gruparea Literară Europeană „Naţiunea Poeţilor”, grupare înfiinţată anul trecut, când pe actul constitutiv, încheiat la data de 19 august la Bucureşti (act „însuşit şi semnat în pridvorul casei din Fundu Moldovei” din Muzeul Satului din capitală de către participanţii la festival) şi-au aşternut semnăturile, alături de cea a scriitorului sucevean Ion Drăguşanul, 14 poeţi străini: Vahur Afanasjev - Estonia, Charles Ducal şi Roel Richelieu van Londersele - Belgia, Janette Carp, Serge van Duijnhoven şi Menno Wigman - Olanda, Sebastian Himstedt, Stan Lafleur, Swantje Lichtenstein, Andre Rudolph şi Marius Hulpe - Germania, Barbara Tafferner - Italia, precum şi Menachem Falek, din Israel, şi poeta braziliană Angelica Freitas.

 

„Antologia Poeziei Europene 2009”

Toţi laureaţii festivalului vor primi diplome, câte cinci exemplare ale „Antologiei Poeziei Europene 2009” (în care vor fi incluse, în ediţie bilingvă - limba în care au fost scrise şi limba română - şi poemele lor) precum şi câte un exemplar al antologiilor bilingve, publicate în august 2008, „Naţiunea Poeţilor” şi „Antologia poeziei bucovinene”.

Titlul de laureat asigură dreptul de a deveni membru de drept al Grupării Literare Europene „Naţiunea Poeţilor”.

Concurenţii care nu vor beneficia de titlul de laureat vor primi, prin poştă, diplome de participare şi câte un exemplar al „Antologiei Poeziei Europene 2009”, în care vor fi incluse şi poemele lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Poeziei Europene „Naţiunea Poeţilor”.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.84/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 25 voturi
Festivalul Poeziei Europene „Naţiunea Poeţilor”4.8525

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei