Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 apr 2009 - Anul XIV, nr. 81 (4067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Soarta consoartelor de parveniţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Toate domeniile vieţii sociale îşi au ajunşii lor. Ajuns e fotbalistul, care până mai ieri bătea mingea prin curtea unei fundături de provincie, de unde s-a trezit transferat la o grupare din buricul ţării. Ajuns e junele ţiutor, până mai ieri, de seminarii la o facultate particulară, fiind promovat instantaneu ministru, pe linie de familie şi de partid. Ajuns e şi flăcăul făcător de emisiuni la un post nenorocit de radio, de unde o conjunctură favorabilă l-a propulsat în prima linie a unui post TV central.

Indiferent de sectorul din care provine, imediat ce lovitura e dată, comportamentul ajunsului se schimbă, noua lui ştachetă socială arătându-i franc cerinţele. De-acum încolo, altele sunt pretenţiile. Totul trebuie schimbat din temelii. Ajunsul nu se mai poate stropi cu acelaşi parfum, nu-şi mai poate acoperi goliciunea cu aceleaşi costume, nu se mai poate lăsa transportat în aceeaşi marcă de maşină, nu mai poate privi ora la acelaşi soi de ceas, nu se mai poate aduna în acelaşi spaţiu locativ, nu-şi mai poate petrece vacanţele în aceeaşi Vamă Veche.

E timpul, aşadar, pentru marile schimbări; e timpul pentru Gucci, pentru Versace, pentru Cellini, pentru perversiunile auto de colecţie, pentru piscinele viloanţelor, pentru sejururile în Caraibe. O lume întreagă e cu ochii pe el. Nu se cade s-o dezamăgească; nu se cade să se dezamăgească. Însuşi aerul ce i se preumblă prin plămâni e de o marcă superioară.

Dar, în plus faţă de cele de mai sus, parvenitul are obiceiul de a-şi schimba şi altceva esenţial în viaţă: nevasta. De îndată ce a făcut marele pas spre succes, nu se mai poate afişa cu aceeaşi consoartă. Are nevoie de un model nou, adecvat noii sale situaţii: un model de ultimă oră, cu îmbunătăţiri.

Nevasta veche – jumătatea care i-a fost alături la începuturi, într-o viaţă închinată frustrării - trebuie dată la casare. Ca o consolare, n-are decât să-şi păstreze copiii rezultaţi din căsătorie.

Cert e că ea trebuie schimbată fără lacrimi, fără poetisme de doi lei, cu una mai performantă. Economia de piaţă i-o cere. Doar de aceea s-a inventat programul rabla.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soarta consoartelor de parveniţi.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Soarta consoartelor de parveniţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei