Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 apr 2009 - Anul XIV, nr. 80 (4066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Pască în Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tiptil, tiptil, tiptil, încălţat cu opinci făcute la Şaru Dornei în timpul proiectului transfrontalier în care s-au predat cursuri de făcut opinci şi la care au participat şi 15 tineri ucraineni, programul Consiliului Judeţean Suceava intitulat „Paşte în Bucovina” se apropie. În centrul municipiului Suceava va fi amplasat un ou făcut la Buzău. Probabil că de oul ăsta nu este deloc străină cloşca cu puii de aur de la Pietroasele.

La îndemnul preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, primarul Fălticenilor, Vasile Tofan, a vrut să le arate localnicilor şi turiştilor mielul, însă până la urmă s-a răzgândit şi le va arăta acestora nişte iepuraşi din ghips care vor ţine în braţe ouă viu colorate.

„Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul ieslea Domnului său, dar Israel nu mă cunoaşte, poporul meu nu mă pricepe.” (Isaia 1, 3). Din nefericire nimeni din administraţia publică locală nu s-a gândit să facă un bou din ghips pe care să-l pună în central vreunei comune. Nici la măgar nu s-a gândit nimeni.

Ar fi putut să o facă, de pildă, primarul Rădăuţilor, Aurel Olărean, însă acesta a preferat să prepare o pască uriaşă cu care să intre în Cartea Recordurilor. Primarul Rădăuţilor s-a orientat excelent, fiindcă, de când este primar, a reuşit să facă o mare brânză şi, deci, are cu ce umple pasca. Dar, aluatul, din ce aluat va fi făcută pasca? Păi, cum domnul Olărean este făcut dintr-un alt fel de aluat, aşa şi pasca de Cartea Recordurilor va fi făcută dintr-un altfel de aluat, să zicem ghips.

La un asemenea eveniment ar fi trebuit ca domnul Olărean să-i invite să cânte pe cei de la Gipsy Brothers, dar nu aşa cum a făcut cu Boney M-ul în iarnă, atunci când a anunţat că grupul va concerta în centrul oraşului, dar acesta n-a mai ajuns la Rădăuţi nici până în ziua de astăzi.

Totuşi, poate că Aurel Olărean vrea să facă o pască cu aluat adevărat şi cu brânză adevărată. Însă, de unde un cuptor atât de mare în care să poată fi coaptă ditamai pasca? Dar, nu-i nimic. Anul ăsta va fi, aşa, de încălzire. În 2010, Aurel Olărean, un personaj cunoscut pentru apucăturile sale de prim-secretar comunist, va semna un decret prin care Paştele va pica în luna august, luna lui cuptor, şi, astfel, Rădăuţii vor putea intra în Cartea Recordurilor cu o pască adevărată.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pască în Bucovina.
 Vizualizări articol: 2318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Pască în Bucovina3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte tare! trimis de
( 7 apr 2009, 20:32:42
Ha! Foarte tare!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei