Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 apr 2009 - Anul XIV, nr. 81 (4067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infractori periculoşi

Poliţia Comunitară a declarat război porumbeilor din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un nou „infractor” periculos şi-a făcut apariţia pe străzile Sucevei – porumbelul mâncător de lalele. Înrudit prin obiceiuri cu ciorile găsite responsabile pentru dispariţia a mii de bulbi de lalele, anul trecut, „temutul” porumbel are acum un adversar redutabil – Poliţia Comunitară.

Pe motiv că îndrăgitele păsări adunate pe esplanada Casei de Cultură, care fac deliciul copiilor şi a sute de trecători, sunt vinovate de dispariţia lalelelor plantate pe marginea străzilor, poliţiştii comunitari au primit ordin să îi fugărească şi să interzică oamenilor să-i mai hrănească.

Această situaţie ciudată a fost constatată ieri de sucevenii care, obişnuiţi să le aducă mâncare porumbeilor şi să se relaxeze pe băncile din Centru, ascultând gânguritul acestora şi privindu-i cum se adună la mâncare, au avut surpriza de a le fi interzisă această plăcere.

Mai exact, poliţiştii comunitari amplasaţi în zonă le-au spus că nu mai au voie să îi hrănească, pentru că se doreşte alungarea lor în altă zonă.

 

"Infractori" surprinşi asupra faptului

Lămuririle date de poliţiştii comunitari sucevenilor care nu au mai avut voie să dea mâncare la porumbei au fost confirmate de şeful Poliţiei Comunitare, Viorel Horodenciuc, care a spus şi motivele pentru care li s-a declarat război guguştiucilor.

“Poliţiştii au primit ordin să alunge porumbeii din preajma spaţiilor verzi, pentru că mănâncă lalelele plantate de Primărie. Anul trecut s-a spus că au fost furaţi mii de bulbi de lalele de pe stradă, dar de fapt au fost doar câteva sute, şi alea ciugulite de ciori, care fugeau cu bulbii în cioc. Avem şi dovezi că porumbeii sunt cei care distrug lalelele, avem poze cu ei prinşi asupra faptului”, a spus Viorel Horodenciuc.

Pe de altă parte, şeful Poliţiei Comunitare spune că nu a cerut oamenilor săi să interzică sucevenilor să mai hrănească porumbeii şi că ce s-a întâmplat poate fi un exces de zel, sau o interpretare greşită a ordinelor date.

“Nu avem stabilite încă nişte măsuri exacte. Deocamdată alungăm porumbeii de lângă lalelele care trebuie să înflorească curând, dar va trebui să găsim o soluţie, nu putem să-i lăsăm să distrugă ceea ce s-a făcut cu multă muncă şi cheltuială”, a adăugat Viorel Horodenciuc, care va cere sfaturi şi de la conducerea Primăriei Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Comunitară a declarat război porumbeilor din centrul Sucevei .
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 7 voturi
Poliţia Comunitară a declarat război porumbeilor din centrul Sucevei2.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Multumiri" trimis de
( 8 apr 2009, 11:42:10
"Noi comunitatea suceveana multumim edililor ptr.asemenea masuri"

P.S. Va intreb aveti copii nemernicilor sa va puteti bucura de bucuria lor atunci cand hranesc porumbeii?? Daca tot hranim porumbeii nu e logic ca sant satui si nu mai mananca bulbii ??
1.1  RE: "Multumiri" trimis de
( 8 apr 2009, 13:07:23
Subscriu.

Pe vremuri cand eram copil ii invidiam pe ieseni pentru prezenta porumbeilor din Piata Unirii. Acum ca au venit si la noi spre bucuria mai ales a copiilor si a pensionarilor s-au gasit cativa care din lipsa de ocupatie se leaga si ei de ceva. Ca doar trebuie sa justifice si ei un salar bunisor si o paine alba. Cu cateva minute am fost pe strada Petru Rares cu masina si cu toate ca strada e inchisa era o tanti de la Politia Comunitara care cu toate ca m-a vazut ca semnalizez la stanga ea mi-a aratat cu mana dreapta pe unde trebuie sa circul. Oare trebuie facultate ca sa realizezi ca tu ca sofer nu ai cum sa intri prin poarta aia mare care a blocat drumul si singurul loc prin care poti circula cu masina e sa faci la stanga ? Trebuie sa justifice si ea 8 ore de munca pe ziua de azi. Si asa astia se plimba toata ziua. De ce nu-i pune seful lor sa pazeasca lalelele si ziua si noaptea ?
2.   Jalnica noastra politie comunitara trimis de
( 8 apr 2009, 12:20:32
"ciori, care fugeau cu bulbii �n cioc". Nu cumva acele ciori aveau maini, picioare si li se spune oficial rromi? Evident, cu acest fel de ciori nu au niciun fel de proba.
3.   Domn primar...? trimis de
( 8 apr 2009, 12:20:43
Domn primar da ****ul de pe bancile din parcul central l-ai vazut?Sau nu te intereseaza ca se caca ciorile in capul celor care te-au votat?

4.   RE:domn primar trimis de
( 8 apr 2009, 12:24:47
Domn primar, da caldura care INCA O DAU cei de la termica desi afara e cald si zi si noapte nu o vezi(simti)? Faptul ca ne inadusim de caldura in casa pare un lucru lipsit de importanta, ca copiilor nostri li se usuca plamanii de atata caldura.

Asteptam o explicatie de ce inca caloriferele noastre frig de fierbinti, desi afara este caldura.

Asteptam si un articol pe aceasta tema!
5.   Rusine trimis de
( 8 apr 2009, 15:06:02
Paste in Bucovina fara porumbei !

Bravo consilierilor PDL !
6.   NONE trimis de
( 8 apr 2009, 15:10:40
Totul e desartaciune ...

Ciori - porumbei - bulbi - catei comunitari - gardieni - primari - consilieri PDL ...
6.1  RE: NONE trimis de
( 8 apr 2009, 17:39:57
lasati porumbeii sa manince bulbii toti, ca or face un ou mare....mare mai mare ca a lui flutur si nu o sa mai trebuiasca sa dea fluturas bani pe oua ,din visteria noastra anii viitori.
7.   ... trimis de
( 8 apr 2009, 16:26:03
Stau si ma intreb ce ar alege un porumbel: un bulb de lalea sau mancarea pe care o primeste de la copilasii din parc ?

Garantat, respectivul porumbel ar alege mancarea, fara sa atenteze la integritatea laleleor.

Tot aceeasi intrebare o pun si in cazul in care respectivul porumbel ar avea drept de vot: pe cine ar vota ?
8.   Ciori trimis de
( 8 apr 2009, 20:21:48
In toata Suceava e plin de ciori.Nu te mai poti plimba linistit ca te poti trezi cu un noroc in cap. Vezi zona spital, parcul central, etc. Se face ceva? Nimic!
9.   Porumbei trimis de
( 8 apr 2009, 21:36:10
porumbeii nu au nici o vina...nu stiu ce sa mai inventeze astia..foarte comica intrebarea lui alexx...

caut un utilizator pe nume POP ca sa-i pun o intrebare grandioasa...daca ma poate ajuta cineva dau recompensa 10 lei..mersi
10.   Ohohoa trimis de
( 8 apr 2009, 21:40:34
ca .....cat de oras, tara si ce mai vreti voi...........si cu cersetorii aia care te freaca la cap toata ziua pe strazile sucevei ce face marea politie comunitara?.....si cu cantitatea imensa de praf de pe strazi ce se poate face ?---------se asteapta ploaia?....si droaia de caini comunitari si aici ma refer la javrele alea multe si mari de pe toate strazile orasului, ce se face?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei