Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 apr 2009 - Anul XIV, nr. 81 (4067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Disponibilizarea de personal din Educaţie este un gest "puţin deplasat şi total inoportun"

Miercuri, 8 Aprilie 2009 (13:58:49)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu miniştrii social-democraţi, că este preocupat de evoluţiile din domeniul Educaţiei, el precizând că nu e normal ca, după ce PSD şi PDL au promis creşteri salariale importante, acum să nu se onoreze aceste promisiuni.

"Am o preocupare faţă de zona de Educaţie. Nu cred că este firesc ca pentru dascăli, după ce cu toţii am promis o creştere salarială importantă, să intrăm într-o fază de neonorare a acestei promisiuni şi, poate chiar mai rău, de a merge într-o fază şi mai severă faţă de această importantă zonă socio-profesională", a afirmat Geoană.

El a subliniat că nu este adeptul concedierilor în perioada de criză şi a apreciat că trebuie analizate posibilităţile de a face economii inclusiv în ceea ce priveşte fondul de salarii, dar fără a se face disponibilizări. Geoană a subliniat că ideea de a disponibiliza personal din sectorul de educaţie este un gest "puţin deplasat şi total inoportun".

"Nu sunt adeptul concedierilor în această perioadă. În perioadă de criză orice loc de muncă trebuie păstrat. Dacă sunt posibilităţi de economisire, inclusiv pe fondul de salarii, acest lucru poate trebuie analizat, dar în nci un caz nu sunt adeptul disponibilizării oamenilor şi cred că ideea de a disponibiliza personal din sectorul de educaţie este un gest puţin deplasat şi total inoportun", a spus Geoană.

Profesorii au anunţat, luni, că vor redeschide conflictul de muncă şi ameninţă cu greva, nemulţumiţi de rectificarea bugetară propusă de Guvern potrivit căreia se poate reduce numărul de personal din învăţământ cu 20.000 de angajaţi sau se pot îngheţa salariile.

Aceştia au anunţat, luni, Ministerul Educaţiei, că, în două zile, aşteaptă un răspuns afirmativ privind unele articole din contractul colectiv de muncă, aflate în divergenţă, în caz contrar declanşând conflictul de muncă şi putând ajunge chiar la grevă generală, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, după o întâlnire a conducerii PSD cu miniştrii social-democraţi, că nu va accepta propunerea Ministerului Finanţelor privind reducerea personalului sau a salariilor din învăţământ.

Andronescu a afirmat că propunerile Ministerului Finanţelor privind reducerea cheltuielilor Ministerului Educaţiei prin reducerea personalului sau a salariilor sunt inacceptabile, întrucât ar aduce întregul sistem de învăţământ în stare de nefuncţionare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Disponibilizarea de personal din Educaţie este un gest \"puţin deplasat şi total inoportun\".
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Disponibilizarea de personal din Educaţie este un gest \"puţin deplasat şi total inoportun\"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei