Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 apr 2009 - Anul XIV, nr. 81 (4067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Descătuşare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Subiectul monden, eu aşa îl consider, al acestor zile este furnizat exclusiv de Gigi Becali. Nu mă voi amesteca în trebi juridice, după cum nici nu pot să le plâng pe umăr unor interlopi care au fost puşi cu botul pe labe pentru că au furat de la alţii mai breji!

Nu mă pot opri însă să îmi imaginez cum va transforma Becali situaţia aceasta, stânjenitoare pentru orice cetăţean obişnuit, într-o victorie strălucitoare. După ce va părăsi, cumva, celula de bază a societăţii, se va înfiinţa la gazdele sale dotate cu aspirator pentru scame: alde zero teve, alde fanatiku’, alde naşu, alde pacatos... Şi aici, cu mingile ridicate la fileu, o să-şi înceapă peroraţia despre revelaţiile sale din puşcărie, despre cum o să-i învingă el pe procurori şi judecători, sistemul ticăloşit în general, despre câţi nedreptăţiţi a întâlnit el la mititica, despre cum o să facă el ordine în ţara asta... Desigur, aşa cum a făcut şi cu hoţii ăia prea puţin cinefili, din moment ce n-au fost în stare să dispară în 60 de secunde! Puţini au observat însă că justiţiarul Jiji, după corecţia de rigoare aplicată şoferilor de ocazie, nu a insistat pe latura educativă cu “nu-i frumos ce faceţi”, ci a vrut să se asigure că el şi machidonii lui n-or să mai fie victime... Restul lumii să se descurce că doar nu l-au votat să le asigure “siguranţă şi încredere”!

Dar, chiar şi într-o situaţie atât de grea pentru ţară, vă invit să vedem şi partea anecdotică. Cred că judecătorii ăştia care i-au prelungit sejurul lui Becali George sunt stelişti! Aud (fiindcă de văzut e mai greu cu televiziunile astea de firidă!) că Semedo a fost cel mai bun de pe teren la meciul cu Bistriţa. Pe Szekely l-am văzut în secvenţele de la ştiri cum ţopăia vesel în jurul lui Kapetanos, un alt renegat, dar, iată, marcator! Păi când jucători terminaţi ca ăştia se înviorează brusc atunci când în lojă bate vântul, trebuie judecat în interesul echipei, cu capul, nu cu inima. De-aia mă gândesc că, dacă Steaua va continua să urce în săptămânile următoare în clasament, în locul lui Becali aş începe să-mi fac griji pentru sezonul următor. Dacă nu, va fi iarăşi unul dintre noi, iar pentru noii săi prieteni va trimite un cuptor cu microunde. O să stea aşa de bine pe frigiderul ăla de la Marian Iancu...
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Descătuşare.
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Descătuşare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei