Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 apr 2009 - Anul XIV, nr. 80 (4066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liberalii moldoveni cer comunităţii internaţionale să nu recunoască alegerile din 5 aprilie

Marţi, 7 Aprilie 2009 (17:37:15)
Partidul Liberal din R. Moldova cere comunităţii internaţionale să nu recunoască alegerile din 5 aprilie drept libere şi corecte, afirmând că Partidul Comuniştilor au falsificat scrutinul, furând cel puţin 15 la sută din voturi, relatează agenţia Info-Prim Neo, citată de portalul Moldova Azi.

Partidul Liberal le cere guvernelor ţărilor membre UE, Comisiei Europene, Parlamentului European, Statelor Unite şi Comisiei Electorale Centrale să nu recunoască drept valide alegerile din 5 aprilie şi să determine regimul de la Chişinău să organizeze un nou scrutin.

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat marţi că formaţiunea pe care o conduce "a ajuns la concluzia că PCRM (Partidul Comuniştilor din R. Moldova) a furat alegerile din 5 aprilie", adăugând că va depune o contestaţie la Comisia Electorală Centrală în decurs de şapte zile.

"Avem dovezi, dar pentru o cifră definitivă am hotărât să verificăm buletinele de vot. Oricum PL este îndreptăţit să anunţe că nu recunoaşte alegerile, deoarece rezultatul anunţat nu exprimă voinţa reală a alegătorilor din Republica Moldova", a declarat Ghimpu.

Potrivit liberalilor, frauda a constat în votul multiplu. "În Republica Moldova nu se votează în baza buletinelor de identitate, ci în baza fişelor de însoţire", a declarat vicepreşedintele partidului, Dorin Chirtoacă. Astfel, susţine el, Ministerul Dezvoltării Informaţionale a tipărit un număr mare de fişe de însoţire, în baza cărora s-a votat de mai multe ori, pe listele de bază şi pe cele suplimentare.

Partidul Liberal susţine că a depistat un caz în sectorul Ciocana, când un alegător s-a prezentat la secţie cu două fişe de însoţire cu vize de reşedinţă la adrese diferite.

"Numărul alegătorilor a crescut cu 200.000 faţă de alegerile precedente. Pe listele suplimentare au votat 30-40 la sută dintre alegători în unele secţii, în special în unele oraşe, unde oamenii se cunoscut între ei", a declarat Chirtoacă, adăugând că la unele adrese din Chişinău au apărut înscrise în mod inexplicabil câte patru-cinci persoane.

Liberalii consideră că acest mecanism subtil a fost pregătit din timp şi a fost dificil de depistat de către observatori, încălcările fiind declarate minore. "Este regretabil că autorităţile comuniste au ştiut să inducă în eroare atât observatorii naţionali, cât şi internaţionali, că alegerile sunt libere şi corecte", a declarat Corina Fusu, vicepreşedintele PL.

Potrivit rezultatelor preliminare anunţate de Comisia Electorală Centrală, PCRM a câştigat alegerile parlamentare cu aproape 50 la sută din voturi. Urmatoarele trei formatiuni care au trecut pragul electoral sunt Partidul Liberal, care a acumulat 12,75 la sută din sufragii, Partidul Liberal Democrat cu 12,26 la sută şi Alianţa Moldova Noastră, care a acumulat 9,82 de procente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii moldoveni cer comunităţii internaţionale să nu recunoască alegerile din 5 aprilie.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii moldoveni cer comunităţii internaţionale să nu recunoască alegerile din 5 aprilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei