Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 apr 2009 - Anul XIV, nr. 80 (4066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc despre cererea lui Geoană la DNA:Autorităţile să îşi facă datoria,politicienii să nu dea sfaturi

Marţi, 7 Aprilie 2009 (15:52:16)
Autorităţile trebuie să îşi facă datoria indiferent despre cine este vorba, iar politicienii să se abţină de la a transmite recomandări sau sfaturi instituţiilor, a declarat premierul Boc, ca reacţie la cererea lui Geoană adresată DNA de autosesizare în cazul unor proprietăţi ale familiei Băsescu.

"Autorităţile statului să îşi facă datoria în conformitate cu legea, indiferent despre cine este vorba, iar politicienii să se abţină de la a da recomandări sau hai să spunem «sfaturi» diverselor instituţii ale statului, oricare ar fi ele. Să încercăm să le respectăm ca o obligaţie a noastră, ca oameni politici şi mai ales demnitari care exercităm funcţii publice în statul român", a spus Boc, la postul public de radio.

El a arătat că un stat este puternic numai atunci când are autorităţi puternice, respectate de către cetăţeni şi care acţionează conform legii, fără privilegii şi discriminări.

"Voi cere tuturor să aibă un tratament nediscriminatoriu, iar acea frază din Constituţie - «Nimeni nu este mai presus de lege» - să fie respectată de toată lumea, chiar dacă pentru unii politicieni este mai greu să înţeleagă faptul că nimeni nu este mai presus de lege. Eu, ca prim-ministru, voi face, în limita atribuţiilor legale şi constituţionale pe care le am, să mă asigur că acest principiu este respectat", a adăugat premierul.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a solicitat, luni, DNA, să se autosesize cu privire la un teren de 30 de hectare obţinut de fratele şefului statului, Mircea Băsescu, şi cu privire la apartamentul cumpărat de fiica şefului statului, Ioana Băsescu, "în zona proprietăţilor lui Gabriel Popoviciu".

Premierul Emil Boc a declarat, luni, la finalul unei întrevederi cu liderii grupurilor parlamentare PDL, întrebat cum comentează solicitarea liderului PSD Mircea Geoană ca DNA să se autosesizeze în cazul unor proprietăţi ale familiei Băsescu, că Geoană a intrat în campania electorală mai devreme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc despre cererea lui Geoană la DNA:Autorităţile să îşi facă datoria,politicienii să nu dea sfaturi.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc despre cererea lui Geoană la DNA:Autorităţile să îşi facă datoria,politicienii să nu dea sfaturi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei