Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 apr 2009 - Anul XIV, nr. 80 (4066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc spune că va discuta cu Parlamentul pe tema FMI în următoarele 7-10 zile

Marţi, 7 Aprilie 2009 (13:49:47)
Discuţia dintre reprezentanţii Guvernului şi cei ai birourilor permanente din Parlament pe tema acordului cu Fondul Monetar Internaţional va avea loc în următoarele 7-10 zile, după primirea răspunsului din partea instituţiei financiare referitoare la scrisoarea de intenţie, a declarat premierul Boc.

El a arătat, marţi, la postul public de radio, că răspunsul Fondului nu a întârziat, ci se află în graficul care prevede transmiterea unui astfel de document în prima decadă a lunii aprilie.

Boc a amintit totodată că Executivul s-a angajat, prin acordul cu FMI, să ajusteze bugetul până la 4-8 mai, printr-un act normativ, conform evoluţiei economiei şi să adopte pe parcursul anului legile privind salarizarea unică în sectorul bugetar, responsabilitatea fiscală, sistemul de pensii.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că va discuta cu grupurile parlamentare despre acordul cu FMI după ce va primi un răspuns la scrisoare şi după discuţiile cu sindicatele, precizând că proiectul de reducere a cheltuielilor va fi analizat în Guvern ulterior tuturor acestor întâlniri. Întâlnirea era programată iniţial pentru luni, 6 aprilie.

România a convenit asupra unui acord stand-by pe doi ani cu Fondul Monetar Internaţional pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Programul de ajutor extern urmează să fie discutat de Consiliul Executiv al FMI de la Washington, iar prima tranşă a finanţării, de cinci miliarde euro, va fi disponibilă imediat după aprobare.

În ceea ce priveşte prima tranşă din împrumutul de cinci miliarde de euro acordat de Comisia Europeană, aceasta va intra în România la începutul lunii iulie.

Guvernul pregăteşte în acest interval un pachet de măsuri sub forma unei ordonanţe de urgenţă, prezentată vineri de MEDIAFAX, incluzând, printre altele, rectificarea bugetară, introducerea impozitului forfetar, limitarea sporurilor şi indemnizaţiilor, blocarea angajărilor în sectorul public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc spune că va discuta cu Parlamentul pe tema FMI în următoarele 7-10 zile.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc spune că va discuta cu Parlamentul pe tema FMI în următoarele 7-10 zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei