Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 apr 2009 - Anul XIV, nr. 80 (4066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Precizări

Mîrza, Flutur şi prefectul Popescu dezmint schimbarea şefilor de la Finanţe şi Poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Şefii PSD şi PD-L Suceava au dezminţit, ieri, categoric că ar fi întreprins vreun demers de schimbare a şefilor de la Direcţia de Finanţe Publice, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Curtea de Conturi.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a declarat că, odată ce Fiscul a revenit PD-L, în urma negocierilor, PSD a înţeles intenţia democrat-liberalilor de a-l păstra pe Petrică Ropotă în fruntea instituţiei şi a acceptat situaţia.

În ceea ce priveşte conducerea IPJ, liderul PSD a afirmat că instituţiile cu structură militarizată nu au făcut obiectul negocierilor.

„Sunt doar speculaţii, nici măcar nu ne-am gândit să schimbăm aceşti şefi de instituţii, cu atât mai puţin să facem demersuri în acest sens”, a declarat Gavril Mîrza.

Acelaşi lucru l-a afirmat şi omologul său de la PD-L, Gheorghe Flutur.

„În foarte multe instituţii, noi am mers pe continuitatea echipelor, iar cei menţionaţi se numără printre aceştia. Chiar pe Ropotă noi l-am anunţat, acum câteva săptămâni, că rămâne la Finanţe. Suntem mulţumiţi de activitatea lor şi nu avem nici un motiv să-i schimbăm. Mai mult nu comentez zvonistica”, a declarat şi Gheorghe Flutur.

 

Bejinariu: „N-am fost la nimeni şi nici n-am de gând să mă duc”

Un alt lider PSD al cărui nume apare că ar fi în spatele unor negocieri pentru schimbare este deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu, despre care un ziar local scrie că ar fi mers împreună cu senatorul Mîrza la preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, pentru a trata schimbarea şefului Camerei de Conturi Suceava, în contrapartidă cu şeful de la Fisc.

„N-am fost la nimeni şi nici n-am de gând să mă duc. Cu domnul preşedinte Văcăroiu nu m-am întâlnit, cred, de un an, nici măcar cât să dăm mâna, cu atât mai puţin să stăm de vorbă. Ce a apărut despre mine sunt pure invenţii ale nu ştiu cui, pe care nu le accept. Nu am nici o problemă cu nici un funcţionar din Suceava, nu mă interesează nici Ropotă, nici Todiruţ, nu am discutat cu nimeni nici despre ei, nici despre alţii”, a precizat deputatul Bejinariu.

Pe de altă parte, reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat că singurul lucru real din această poveste este că la IPJ a fost, într-adevăr, un control de fond.

„Din discuţiile cu şeful Corpului de control al ministrului( n.r.- directorul Corpului de control Constantin Rotaru) am înţeles că s-au descoperit câteva deficienţe minore şi că activitatea şefului IPJ este apreciată nu numai pentru Suceava, ci chiar în ţară. Nici vorbă să se fi pus problema schimbării”, a afirmat prefectul Sorin Popescu.

Directorul Corpului de control al ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Rotaru, ne-a declarat, ieri, că deocamdată lucrează la raportul pe care trebuie să-l prezinte ministrului Dan Nica, în urma controlului de la Suceava şi o decizie va fi luată la nivelul conducerii ministerului.

„Ca în orice instituţie, sunt şi deficienţe profesionale, au fost şi lucruri pe care le-am apreciat, de care vom ţine cont la redactarea materialului final pe care îl vom prezenta conducerii ministerului. Se vor stabili şi măsurile, toate vor fi publice şi le veţi afla. Acum nu sunt în măsură să vă spun mai multe. În urma analizei raportului se va vedea ce măsuri se dispun”, a afirmat directorul Rotaru.

Acesta a refuzat să dea mai multe detalii, a spus doar că este posibil ca analiza verificărilor de la Suceava să fie efectuată şi mai târziu de această săptămână. Mai precizăm că în perioada 5-6 aprilie ministrul Dan Nica nu este în ţară; participă la Consiliul JAI de la Luxemburg.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza, Flutur şi prefectul Popescu dezmint schimbarea şefilor de la Finanţe şi Poliţie.
 Vizualizări articol: 966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Mîrza, Flutur şi prefectul Popescu dezmint schimbarea şefilor de la Finanţe şi Poliţie2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei