Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 apr 2009 - Anul XIV, nr. 80 (4066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La relanti

Drumul Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc, parcurs în ritm de melc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Modernizarea drumului european 576, care face legătura între Suceava şi Vatra Dornei, le va mânca sănătatea şoferilor care circulă pe diferite tronsoane. Şi în acest an se va circula cu viteza melcului pe mai multe porţiuni, în special între Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc, acolo unde stadiul lucrărilor este cel mai puţin avansat.

 

Întârzierea lucrărilor de reabilitare a drumului spre Vatra Dornei va provoca mii de înjurături şi în următoarele luni. Dacă pe unele tronsoane lucrările, de bună sau proastă calitate, au fost încheiate sau sunt aproape de stadiul final, în alte porţiuni muncitorii abia se apucă de treabă. Aşa se face că în aceste zone circulaţia rutieră se va derula la relanti, din cauza restricţiilor şi a semafoarelor.

Zona unde lucrările sunt cele mai întârziate are circa 30 de km, iar firma care se ocupă de reabilitare este SCCF Group Colas.

Primul „hop” este chiar în Gura Humorului, unde lucrările la podul de peste râul Humor se derulează pe un singur sens, iar la semafoarele instalate pe cele două maluri se formează cozi de câteva sute de metri. Şi la ieşirea din Gura Humorului gropile din asfalt sunt de mărimea unor cratere, iar şoferii care au proasta inspiraţie să calce pedala de acceleraţie vor avea de mers cu siguranţă la service.

Şi pe podul de peste râul Moldova circulaţia este un coşmar din cauza gropilor peticite în bătaie de joc. Siguranţa celor care circulă prin zonă este şi ea în pericol după ce parapetul de protecţie este distrus în mai multe zone. Partea bună este că firma constructoare a început lucrările la un pod nou.

 

Media vitezei de circulaţie, 20 km/h

În Bucşoaia şi Frasin, porţiunile de drum prost alternează cu cele reabilitate parţial, iar după intersecţia cu Ostra apare un nou semafor care îi ţine pe şoferi în loc. Prin Molid situaţia nu este mai bună, iar gropile din asfalt vor fi luate în primire de constructor într-un viitor incert.

Începe apoi calvarul de la Vama, unde se intervine pe mai multe porţiuni, iar media vitezei de circulaţie nu este mai mare de 20 km/h.

Şi la Prisaca Dornei este la fel de jalnic, iar după porţiuni de drum european cu gropi urmează o mică zonă reabilitată, pentru ca apoi să apară constructorii care muncesc de zor la operaţiuni de stabilizare a versantului unui munte.

Şi în apropiere de Câmpulung Moldovenesc aparenţa că lucrările au fost finalizate poate surprinde orice şofer, iar salturile de la „trambulinele” de pe carosabil nu este deloc confortabil.

În concluzie, pentru un drum care trebuia parcurs în aproximativ jumătate de oră, durata este de trei ori mai mare. Şi asta în condiţiile fericite, în care nu apare vreun blocaj sau accident rutier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc, parcurs în ritm de melc.
 Vizualizări articol: 1380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Drumul Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc, parcurs în ritm de melc4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Halal conducatori! trimis de
( 7 apr 2009, 19:39:34
Unde s-ar intimpla asa ceva in Ungaria,... sa nu mai vb. de Austria, Germania, etc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei