Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2009 - Anul XIV, nr. 58 (4044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Interesele economice ale populaţiei, proiecţii bugetare multianuale - măsuri discutate cu FMI

Joi, 12 Martie 2009 (16:26:20)
Pachetul de măsuri discutat cu FMI va include protejarea intereselor economice ale populaţiei, asigurarea resurselor suficiente pentru realizarea investiţiilor prevăzute în bugetul de stat, absorbţia fondurilor europene şi realizarea unei proiecţii bugetare multianuale, au stabilit liderii PDL-PSD.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, la finalul întâlnirii liderilor coaliţiei, că ministrul de Finanţe Gheorghe Pogea i-a informat pe reprezentanţii PSD şi PDL despre discuţiile exploratorii care au loc în aceste zile cu FMI şi necesarul de finanţare externă.

Videanu, ministru al Economiei, a declarat, la finalul întâlnirii coaliţiei de guvernare, că întâlnirea s-a axat pe discuţii exploratorii privind discuţia informală din aceste zile cu reprezentanţii Comisiei Europene, FMI, Băncii Mondiale şi Băncii Centrale Europeane.

El a precizat că ministrul de Finanţe Gheorghe Pogea a făcut o informare în cadrul coaliţiei asupra necesarului de finanţare externă de care are nevoie România în momentul de faţă, "sume care vor veni de la Comisie, de la bănci şi de la FMI".

"Domnul Pogea ne-a făcut o informare despre discuţiile exploratorii cu reprezentanţii FMI", a spus Videanu, precizând că la nivel guvernamental s-a stabilit o Comisie interministerială de negociere privind pachetul de măsuri care trebuie abordat în aceste discuţii.

Videanu a spus că membrii coaliţiei au stabilit ca, din pachetul de măsuri, să facă parte protejarea intereselor economice ale populaţiei, asigurarea resurselor suficiente pentru realizarea măsurilor prevăzute în bugetul de stat, iar ca prioritate zero absorbţia fondurilor europene.

O altă măsură pe care Guvernul o ia în calcul în cadrul discuţiilor exploratorii cu FMI se referă la o proiecţie bugetară multianuală necesară pentru a putea avea o perspectivă asupra evoluţiei economice din următorii ani.

Întrebat la ce sumă se ridică necesarul de finanţare externă, Videanu a spus: "O să aflaţi la momentul potrivit".

PSD a reproşat partenerilor de guvernare lipsa de transparenţă în discuţiile pe tema contractării unui credit extern, precum şi absenţa unui mandat politic pentru aceste discuţii. Liderul PSD Mircea Geoană a discutat, marţi şi miercuri, pe această temă, cu miniştrii social-democraţi.

Guvernul nu a semnat niciun fel de acord politic cu FMI, iar decizia privind contractarea sau nu a unui împrumut va fi luată de Guvern după consultări în cadrul unui comitet interministerial din care vor face parte reprezentanţi ai ambelor partide aflate la guvernare, a declarat premierul Emil Boc.

O delegaţie a FMI a venit, miercuri, într-o vizită de două săptămâni la Bucureşti, pentru a discuta un acord care va fi parte a unui program de finanţare multilaterală, susţinut de Uniunea Europeană şi Banca Mondială, precum şi alte instituţii financiare internaţionale. La discuţii participă şi experţi ai Comisiei Europene, Băncii Mondiale şi Băncii Centrale Europene.

Principalele discuţii vizează execuţia bugetară pentru anul 2009 şi dimensionarea corectă a veniturilor şi cheltuielilor programate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interesele economice ale populaţiei, proiecţii bugetare multianuale - măsuri discutate cu FMI.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interesele economice ale populaţiei, proiecţii bugetare multianuale - măsuri discutate cu FMI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei