Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2009 - Anul XIV, nr. 58 (4044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul pregăteşte un pachet de ajutoare şi garanţii pentru companii

Joi, 12 Martie 2009 (13:37:01)

Gvernul lucrează la un pachet complet de ajutoare şi garanţii de stat care să fie acordate companiilor din România în concordanţă cu normele europene, a anunţat, joi, premierul Emil Boc, în cadrul conferinţei Mediafax Talks about Auto Industry.

El a arătat că Guvernul vrea să sprijine marile proiecte de investiţii, singurul impediment fiind reglementările Uniunii Europene în domeniu.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat miercuri că s-a întâlnit cu reprezentanţii Rezervei Federale Americane pentru o discuţie privind programul anticriză şi că i-a asigurat pe aceştia că statul vrea să acorde în continuare ajutoare de stat, conform normelor UE, precum cel asigurat grupului Ford.

El a arătat că Guvernul a aprobat deja un memorandum privind garanţia de stat acordată companiei Ford Craiova.

Surse guvernamentale au declarat agenţiei MEDIAFAX, în urmă cu trei săptămâni, că Guvernul a decis să înceapă discuţiile cu reprezentanţii Consiliului Concurenţei şi cei ai Comisiei Europene privind garantarea unei părţi din împrumutul pe care constructorul auto american Ford intenţionează să îl contracteze de la BEI, pentru a se asigura că facilitatea nu încalcă legislaţia UE.

Nadia Crişan, reprezentant al Ford România, a declarat atunci, agenţiei MEDIAFAX, că grupul american va investi 1,2 miliarde euro pentru proiectul din România şi a solicitat Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) un împrumut de 600 milioane euro, sumă din care 400 milioane de euro vor fi alocate direct uzinei de la Craiova, iar restul, indirect, în centrul de cercetare şi dezvoltare al Ford Europa din Germania.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a comunicat recent agenţiei MEDIAFAX că ar putea acorda, împreună cu Ministerul Economiei, în 2009 şi 2010, ajutoare de salvare şi restructurare în valoare totală estimată la 600 de milioane de euro, pentru cel mult 65 de companii aflate în dificultate.

Printre firmele care au cerut AVAS ajutoare de stat se numără Oltchim Râmnicu-Vâlcea, Electroputere Craiova, Regia Autonomă Multiproduct Bucureşti, Sanevit 2003 Arad şi Celrom Drobeta-Turnu Severin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul pregăteşte un pachet de ajutoare şi garanţii pentru companii.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul pregăteşte un pachet de ajutoare şi garanţii pentru companii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei