Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2009 - Anul XIV, nr. 58 (4044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul reduce de la 29 la 6 numărul documentelor solicitate firmelor la proiecte cu bani UE

Joi, 12 Martie 2009 (13:35:45)

Guvernul a redus numărul documentelor cerute companiilor, în principal întreprinderilor mici şi mijlocii, la depunerea proiectelor pentru finanţare din fonduri europene de la 29 la 6 acte, a anunţat, joi, premierul Emil Boc, în cadrul conferinţei Mediafax Talks about Auto Industry.

El a arătat că Executivul a luat această decizie după ce a constatat că funcţionarii respingeau "pe bandă rulantă şi din prea multă comoditate" numeroase proiecte depuse de firme, din cauza unor greşeli minore, precum lipsa unei virgule.

"Am verificat, mai ales la proiectele pentru IMM, dar nu numai, şi am constatat că din prea multă comoditate funcţionarii statului respingeau pe bandă rulată proiecte, fie şi pentru o virgulă care într-adevăr nu trebuia pusă acolo, dar o virgulă nepusă care putea fi corectată chiar atunci, la momentul depunerii proiectului sau se putea da un termen de o zi să se remedieze. Era respins proiectul şi trebuia să pierzi 6 luni pentru a intra din nou în proceduri", a spus Boc.

Premierul a arătat în acest context că sporul de 75% la salariul de bază acordat funcţionarilor implicaţi în procesul de absorbţie a fondurilor europene va fi acordat doar angajaţilor cu performanţe în activitate.

"Este o preocupare majoră a acestui Guvern de a simplifica procedurile birocratice şi de a-i plăti în continuare cu 75% pe cei care lucrează cu adevărat cu fonduri europene, nu de a plăti de la portar la şef, pe toţi, cu 75%, în toate instituţiile, pentru că lucrează cu fonduri europene. Cei care lucrează cu fonduri europene vor fi plătiţi în continuare pentru aceste activităţi, cu condiţia ca şi ei să aibă această activitate de bună credinţă, să fie orientaţi în direcţia pozitivă de a atrage fonduri europene şi nu de a găsi nod în papură sau de a inventa nereguli pentru a amâna fie depunerea, fie evaluarea proiectelor", a spus Boc.

El a precizat că Guvernul intenţionează să extindă această măsură la nivelul tuturor programelor operaţionale sectoriale.

Premierul a anunţat totodată că Executivul a decis ca anumite documentaţii care pot fi obţinute de pe site-ul instituţiilor publice, precum bilanţul contabil afişat pe pagina de Internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, să nu maiu fie solicitate firmelor la depunerea de proiecte.

"De asemenea, la depunerea de proiecte, sunt foarte multe acte care se cer în original sau într-o formă avansată, la depunerea proiectului. Am decis să studiem posibilitatea ca la început să dăm o declaraţie pe proprie răspundere că aceste documente le depui, iar în cazul în care eşti declarat eligibil, aceste documente să fie depuse în termenul stabilit, tocmai pentru a încuraja şi a uşura mecanismul de depunere a documentaţiilor, de evaluare a lor, în vederea atragerii fondurilor europene", a adăugat Boc.

El a acuzat din nou fostul Guvern de imcompetenţă în atragerea fondurilor europene, arătând că în ultimii doi ani au fost contractate doar 176 milioane euro, în condiţiile auditării unui singur Program Operaţional Sectorial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul reduce de la 29 la 6 numărul documentelor solicitate firmelor la proiecte cu bani UE.
 Vizualizări articol: 387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul reduce de la 29 la 6 numărul documentelor solicitate firmelor la proiecte cu bani UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei