Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2009 - Anul XIV, nr. 58 (4044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Am văzut criticile la adresa MJ pe tema codurilor, sunt nefondate şi le vom răspunde

Joi, 12 Martie 2009 (15:02:45)
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că a sesizat o serie de critici la adresa ministerului pe care îl conduce pe tema proiectelor de coduri, calificându-le drept nefondate şi anunţând că ele nu vor rămâne fără un răspuns din partea instituţiei.

"Am văzut în aceste zile o serie de critici la adresa Ministerului Justiţiei pe tema codurilor. Sunt susţineri nefondate şi le vom răspunde, în zilele următoare, probabil printr-o conferinţă de presă pe care o vom organiza", a afirmat Predoiu în discursul susţinut cu ocazia bilanţului activităţii din 2008 a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Ministrul a făcut afirmaţia în contextul în care se referea, în discursul său, la transparenţa activităţii ANP - instituţia fiind lăudată în acest sens - şi la colaborarea cu presa.

"Vă felicit pentru transparenţa de care aţi dat dovadă şi vă invit să o păstraţi şi pe viitor. (...) Nu vă feriţi să trataţi cazurile de abuz sexual, chiar dacă veţi fi criticaţi pentru acestea de media, de opinia publică. Nu vă feriţi să luptaţi cu cei care introduc droguri sau telefoane în închisori", a spus ministrul Justiţiei, subliniind că acestea trebuie asumate şi făcute să dispară pentru ca sistemul să fie unul sănătos, şi nu ascunse, căci altfel vor continua să existe şi vor crea, mai devreme sau mai târziu, "mari probleme".

Predoiu a apreciat deschiderea către media a noii conduceri a ANP, asigurându-l pe Ioan Băla, şeful instituţiei, de sprijinul său şi în viitor.

"Am dat girul nostru actualului director, pe care-l sprijinim în continuare", a spus Predoiu.

Proiectul privind Codul civil a fost aprobat, miercuri, de Guvern, după ce săptămâna trecută au fost avizate de către Executiv Codul penal, Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă.

Documentele sunt transmise Parlamentului, iar Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în luna mai pentru aprobarea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Am văzut criticile la adresa MJ pe tema codurilor, sunt nefondate şi le vom răspunde.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Am văzut criticile la adresa MJ pe tema codurilor, sunt nefondate şi le vom răspunde0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei