Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2009 - Anul XIV, nr. 58 (4044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Roberta Anastase: Guvernul Tăriceanu "a omorât" legea descentralizării

Joi, 12 Martie 2009 (16:25:48)
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, la Timişoara, că Guvernul Tăriceanu "a omorât" legea descentralizării, promovată în urmă cu trei ani de Vasile Blaga, proiect care acum va începe cu educaţia, sănătatea şi agricultura.

Roberta Anastase a declarat, într-o conferinţă de presă la sediul filialei PDL Timiş, că Vasile Blaga, cel care a promovat legea-cadru a descentralizării, "a văzut cum Guvernul Tăriceanu a omorât acest proiect", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Aşa cum ştiţi, Vasile Blaga, încă din Guvernul anterior, acum trei ani, a promovat legea cadru a descentralizării. Din păcate, l-a văzut (proiectul-n.r.)omorât de Guvernul Tăriceanu imediat ce PDL a fost dat afară de la Guvernare", a spus Anastase.

Aceasta a afirmat că, în perioada următoare, vor fi promovate legi ale descentralizării, care vor începe cu educaţia, sănătatea şi agricultura, iar descentralizarea nu înseamnă doar transmiterea responsabilităţii de la Bucureşti în oraşe, ci şi alocarea resurselor necesare pentru aceste politici.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, câteva proiecte legate de descentralizare vor fi aplicate în câteva luni, deoarece Guvernul Boc şi-a asumat responsabilitatea pentru acest lucru.

"Guvernul Boc şi-a asumat această responsabilitate şi în câteva luni veţi vedea şi lucrurile în practică”, a conchis Roberta Anastase.

Vicepremierul Dan Nica anunţa, luni, că liderii coaliţiei guvernamentale au discutat despre descentralizare, stabilind termene şi modalităţi de descentralizare în domenii precum educaţie, poliţie, sănătate, agricultură, cultură sau sport.

Nica anunţa că, la 18 martie, la sediul MAI, va avea loc a doua rundă de consultări cu structurile asociative, cu societatea civilă şi partea guvernamentală în ceea ce priveşte stabilirea procedurilor de numire a directorilor de şcoli şi spitale.

În plus, potrivit vicepremierului, este deja pregătit proiectul de lege privind poliţia locală, prin care se vor transfera unele atribuţii legate de partea de ordine, siguranţă publică şi poliţie rutieră către comunităţile locale, astfel încât, în cadrul planului naţional de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, să existe o responsabilitate precisă a poliţiei locale, care va fi subordonată autorităţilor locale.

El preciza că, în domeniul sănătăţii, conducerea coaliţiei a discutat despre termenele până la care se va face descentralizarea administrativă şi financiară, astfel încât autorităţile locale să aibă responsabilitatea în acest domeniu, dar şi banii necesari pentru buna funcţionare a spitalelor din România.

În domeniul agriculturii, se vor înfiinţa camerele agricole la nivelul fiecărei localităţi din România, astfel încât instituţiile din agricultură să fie reformate, iar în domeniul tineretului şi sportului se vor descentraliza acele activităţi care ţin de activitatea sportivă, cu excepţia celei de mare performanţă.

Proiectele de acte normative privind descentralizarea administraţiei publice vor fi finalizate în aproximativ două luni, până la 4 mai, în consultare cu structurile de specialitate ale autorităţilor locale, a declarat, sâmbătă, la Guvern, premierul Emil Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Roberta Anastase: Guvernul Tăriceanu \"a omorât\" legea descentralizării.
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Roberta Anastase: Guvernul Tăriceanu \"a omorât\" legea descentralizării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei