Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2009 - Anul XIV, nr. 58 (4044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deţinuţii români vor avea, din 2010, carduri personalizate care să suplinească supravegherea

Joi, 12 Martie 2009 (15:03:18)
Deţinuţii români ar putea fi supravegheaţi prin intermediul unor carduri care să conţină date despre titular, cu ajutorul cărora vor putea face cumpărături de la magazinele din închisori, vor putea da telefoane, vor circula prin zonele în care au dreptul, conform legii, şi vor putea fi legitimaţi.

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, a declarat, joi, cu ocazia prezentării bilanţului de activitate a instituţiei pentru anul 2008, că sistemul funcţionează deja în 14 din cele 36 de penitenciare din ţară, printre care cele din Timişoara, Gherla, Târgu Mureş sau Craiova.

Băla a explicat că fiecare deţinut are un card pe care este aplicată o poză, acesta având, în special, scopul de a-l legitima pe deţinut atunci când circulă prin penitenciar, "pentru a se evita situaţiile de confuzie voită în care unii fac cumpărături în locul altora sau dau telefoane în locul celor care nu-şi permit".

Pe acelaşi card există şi lista cu numerele de telefon la care fiecare deţinut are voie să sune, el putând fi folosit pentru a suna de la telefoanele publice din instituţie. Acelaşi card reţine şi durata şi costul convorbirilor telefonice efectuate de un deţinut.

"Faptul că este netransmisibil ne face să evităm, spre exemplu, ca un deţinut să sune de pe cardul altuia. Accesul nu este permis decât la numerele de telefon atribuite, prin server, titularului de card", a spus Băla.

În acelaşi timp, şeful ANP a mai spus că titularii acestor carduri pot circula prin anumite zone ale penitenciarului, deschizând cu ajutorul lor uşi pe care, având în vedere statutul lor, au dreptul să intre sau să iasă.

"Nu mai este astfel nevoie de supravegherea deţinutului de către gardian atunci când dă telefon sau când merge la bibliotecă. Cine are dreptul, merge liniştit, deschizând cu cardul. Cine nu, nu poate deschide uşa", a spus Băla.

Şeful ANP a mai anunţat, cu ocazia bilanţului de joi, că instituţia pe care o conduce intenţionează să introducă şi brăţările electronice, cu ajutorul cărora deţinuţii care merg la muncă în afara penitenciarului sau cei care pleacă în învoire sau cărora le este întreruptă pedeapsa să poată fi supravegheaţi.

Băla a precizat că aşteaptă, în acest sens, introducerea unei prevederi legale care să permită folosirea acestor dispozitive, astfel că nu poate da detalii privind termenul în care acestea să fie folosite.

"Nu sunt nişte sisteme scumpe, costă doi-trei euro, dar sunt eficiente", a spus Băla despre brăţările electronice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deţinuţii români vor avea, din 2010, carduri personalizate care să suplinească supravegherea.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deţinuţii români vor avea, din 2010, carduri personalizate care să suplinească supravegherea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei