Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2009 - Anul XIV, nr. 58 (4044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Or fi priceput ceva Turcu şi Lajos?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Încă nu-mi revenisem după primul gol încasat de cel mai bun jucător de pe teren, Iker Casillas (că dacă nu era el în poartă, poate luam vreo paişpe, nu doar patru!), când s-a petrecut faza aia uluitoare: o centrare de pe dreapta, la care fundaşul nostru (aşa se zice, dar ăsta parcă joacă mereu pentru adversari sau pentru... nimeni) Heinze, aflat pe traiectorie, la vreo 5-6 metri distanţă de jucătorul lui Liverpool care centrase, este lovit de minge exact în umăr, ba şi niţel în claviculă. „Centralul” se uită la tuşier, ăla (care cred că văzuse şi mai puţin decât fluieraşul) ridică steagul: penalty! Proteste, mârâieli, jurăminte, probabil şi... „înjurăminte”! Gol, 2-0, iar pentru noi, fanii Real-ului rămâne doar speranţa câştigării campionatului... deşi, cu aşa o echipă de panarame precum neamţul deja amintit ori Gago (care sunt convins că e varianta în limba spaniolă pentru românescul Gâgă) mi-e tot mai greu să cred că se poate câştiga ceva. Poate doar vreun turneu de plajă, la vară, pe bere. În sfârşit, nu asta era ideea. Nici măcar cea mai veche, anume că Iker este un portar atât de mare şi datorită fundaşilor săi: adică avându-i pe neisprăviţii ăia acolo, omul e obligat să apere tot ce se poate, ba şi ceva pe deasupra, fiindcă altfel s-ar bate nu la titlu, ci la retrogradare. Amănunte suplimentare găsiţi la Dinamo şi Lobonţ. Iar dacă am ajuns la Dinamo, atunci iată de ce am relatat aici, cu lux de amănunte, penalty-ul absolut aiurea primit de Real: ca să priceapă şi javra de Lajos şi javra de Turcu că pentru a se acorda penalty nu e nevoie să scoţi mingea din poartă cu mâna, ci doar să te atingă în umăr o minge centrată, tu aflându-te la marginea din stânga a careului, adică mai aproape de tuşă decât de linia porţii! Şi totuşi s-a acordat fără ezitare penalty! A fost o gravă greşeală de arbitraj. Dat atât şi nimic mai mult. N-a fost jaf, n-a fost furt ca-n codru, n-a fost tâlhărie ordinară. A fost, eventual, interpretarea dusă la extrem a unei prevederi regulamentare. Nu cred că arbitrii ăia au luat şpagă de la Liverpool. Şi nu cred că vor fi sancţionaţi cu suspendare. Asta-i, de fapt, singura deosebire dintre arbitrii ăia şi borfaşii noştri: că ăia-s arbitri, iar ăştia – borfaşi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Or fi priceput ceva Turcu şi Lajos?.
 Vizualizări articol: 1036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Or fi priceput ceva Turcu şi Lajos?5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suporter Real Madrid? trimis de
(13 mar 2009, 07:18:23
Domnule Popovici,ca fan al lui Real Madrid cred ca ar fi trebuit sa stiti ca Heinze nu este neamt ARGENTINIAN. http://www.transfermarkt.de/de
2.   Corectura trimis de
(13 mar 2009, 07:21:02
Nu este neamt ci ARGENTINIAN
3.   Mda trimis de
(13 mar 2009, 11:33:26
bre nea Dodo stelistu', mai schimba placa ruginita de tot si vezi-ti de brichetele tale, poate-ti da Base si tie vreo medalie. sau nu mai fumezi???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei