Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2009 - Anul XIV, nr. 47 (4033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va majora salariile în raport cu inflaţia şi va menţine blocate angajările, în 2010-2011

Vineri, 27 Februarie 2009 (18:42:43)
Salariile în sectorul bugetar vor fi majorate, în perioada 2010-2011, la un nivel corelat tot cu rata inflaţiei, sub nivelul productivităţii muncii, iar angajările în sectorul public vor fi blocate, ca şi în acest an, Executivul fiind hotărât să continue politica de reducere a cheltuielilor

Continuarea de către Guvern a unei politici bugetare restrictive este prezentată în varianta actualizată a Programului de convergenţă, ediţia 2008, obţinută de MEDIAFAX.

Documentul, care av fi transmis Comisiei Europene, arată că Executivul a propus, prin proiectul de buget pentru 2009, ajustarea sustenabilă a cheltuielilor pentru bunuri şi servicii cu 1,6% din PIB (prin reducerea nominală a acestora cu 15%), a subvenţiilor cu 0,4% din PIB şi a cheltuielilor de personal cu 0,9% din PIB, până la nivelul de 7,5% din PIB.

"Pentru perioada 2010-2011, Guvernul este decis că continue raţionalizarea cheltuielilor curente prin reducerea subvenţiilor şi acordarea unor majorări salariale prudente la nivelul creşterii preţurilor de consum şi blocarea angajării în sectorul public, inclusiv analizarea structurilor organizatorice şi funcţiilor instituţiilor finanţate din venituri proprii, pe baza cărora vor fi elaborate propunerile de raţionalizare a cheltuielilor acestora", se arată în document.

Executivul apreciază că reducerea graduală a creşterii preţurilor administrative, promovarea unei politici salariale prudente, creşterea salariilor sub nivelul productivităţii muncii şi continuarea reformelor structurale în perioada 2009-2010 vor menţine procesul de dezinflaţie pe o traiectorie sustenabilă. Astfel, rata inflaţiei este estimată să scadă gradual până la nivelul de 3,2% în anul 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va majora salariile în raport cu inflaţia şi va menţine blocate angajările, în 2010-2011.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Guvernul va majora salariile în raport cu inflaţia şi va menţine blocate angajările, în 2010-20111.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei