Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2009 - Anul XIV, nr. 47 (4033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Florin Chilian: S-a demonstrat că Guvernul României fură

Vineri, 27 Februarie 2009 (14:56:33)
Florin Chilian, care a câştigat în instanţă un proces împotriva Ministerului Culturii şi Cultelor, instituţia fiind astfel obligată la plata a 10.000 de lei cu titlul de daune pentru folosirea piesei "Zece", a declarat pentru MEDIAFAX că va face recurs, suma obţinută fiind necorespunzătoare.

"În condiţiile în care eu am dus instanţei un document prin care arăt că un contract pe drepturi de autor încheiat cu fostul Guvern a fost plătit cu un milion de euro, evident că eu o să merg mai departe. Dacă guvernul nu o să facă recurs, o să fac eu", a declarat Florin Chilian.

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat că ministerul aşteaptă justificarea deciziei luate în instanţă pentru a hotărî ce va face în continuare, adăugând că decizia poate fi atacată de amble părţi.

Curtea de Apel Bucureşti a recunoscut drepturile de autor şi conexe ale lui Florin Chilian pentru piesa "Zece", obligând Ministerul Culturii şi Cultelor la plata a 10.000 de lei cu titlul de daune. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În februarie 2008, Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea muzicianului, prin care acesta cerea daune de un milion de euro cu titlu de despăgubiri pentru drepturile de autor ale piesei "Zece".

"Important e că s-a demonstrat că în Guvernul României se fură şi, în condiţiile acestea, nu trebuie să ne mire nimic din ce se întâmplă", a declarat Chilian. "MCC, care ţine de guvernarea culturii şi care ar trebui să aibă grijă de drepturile artiştilor, fură", a mai spus el.

În mai 2008, Florin Chilian a deschis acţiunea în instanţă împotriva Ministerului Culturii şi Cultelor, cerând justiţiei să constate încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe asupra compoziţiei muzicale "Zece", folosită de GMP în 2005 pentru realizarea campaniei "Mai bine o carte".

Potrivit lui Chilian, spotul de promovare a campaniei a fost difuzat fără ca el să cesioneze drepturile de autor şi conexe asupra piesei "Zece" şi fără să-şi fi dat acordul scris în vederea folosirii compoziţiei muzicale ce-i aparţine. În acest sens, artistul a cerut despăgubiri de un milion de euro pentru că MCC i-ar fi încălcat drepturile de autor.

Piesa "Zece" este înregistrată la CREDIDAM - Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Florin Chilian: S-a demonstrat că Guvernul României fură.
 Vizualizări articol: 1001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Florin Chilian: S-a demonstrat că Guvernul României fură5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chilian trimis de
(27 feb 2009, 16:34:52
bai chiliane, esti muzician, muzicant sau comentator?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei