Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2009 - Anul XIV, nr. 47 (4033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pentru posteritate

Boc şi Blaga şi-au lăsat amprentele la fabrica Egger

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Premierul Emil Boc şi ministrul Vasile Blaga şi-au lăsat amprentele la fabrica Egger de plăci aglomerate, de la Rădăuţi. Premierul şi ministrul Dezvoltării Regionale au fost invitaţi de reprezentanţii fabricii să-şi lase amprentele palmelor pe o placă specială, alături de cele „ale familiei Egger”.

Directorul comercial Mihai Şandru ne-a explicat că este o tradiţie căreia i se supun cei care sunt apropiaţi, într-un fel sau altul, de firma austriacă.

„Egger este o afacere de familie. Aici şi-au lăsat urmele palmelor personalităţi, cei care lucrează aici, copii şi bunicii lor. Cine îşi lasă amprentele aici intră în marea familie Egger”, a spus directorul Şandru.

Aflaţi ieri în vizită în judeţul Suceava, premierul Emil Boc şi ministrul Vasile Blaga au mers, după-amiază, la fabrica de plăci aglomerate de la Rădăuţi a firmei austriece Egger, o investiţie de 210 milioane de euro.

 Boc a apreciat intenţia firmei de a investi şi în acest an, de criză, încă 53 de milioane de euro la Rădăuţi şi a subliniat că Guvernul sprijină mediul de afaceri şi menţinerea locurilor de muncă.

 

Boc a promis sprijinul Guvernului pentru investitori „în limitele legale”

Reprezentantul conducerii firmei Egger, Walter Schigl, a evidenţiat sprijinul autorităţilor locale pentru această investiţie, care este cea mai mare fabrică de plăci aglomerate din ţară şi a subliniat că acum întreprinderea „este pe mâna managementului românesc”.

„Suntem convinşi că, în ciuda crizei mondiale, decizia noastră de a investi aici a fost corectă”, a spus Schigl, care a adăugat că produsele firmei sunt exportate în cea mai mare parte şi că în acelaşi timp este sprijinită şi industria locală şi naţională de mobilă.

La rândul său, premierul Emil Boc a arătat că statul va aborda „cu maximă responsabilitate” politica faţă de investitori, că în trimestrul al doilea al acestui an nu va mai fi impozitat profitul reinvestit şi că în buget sunt prevederi pentru stimularea investiţiilor.

„Îi asigur pe investitori de sprijinul Guvernului, în limitele legale”, a mai spus Emil Boc.

După ce au ciocnit o bere Egger cu gazdele, premierul şi ministrul Blaga au vizitat rapid şi fabrica de cherestea a firmei austriece Schweighofer, situată în apropiere, după care au plecat spre aeroportul din Iaşi, de unde au luat avionul pentru Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc şi Blaga şi-au lăsat amprentele la fabrica Egger.
 Vizualizări articol: 1539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Boc şi Blaga şi-au lăsat amprentele la fabrica Egger1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O idee proasta trimis de
(28 feb 2009, 00:50:01
din cate am auzit egger vrea o fabrica de clei in Dornesti pentru placile lor , se pare ca radautenii nu sunt de acord cu aceasta idee , poluarea este mult prea mare , se va face un referendum ,nu merge dupa unii mai smecheri care iau comisioane si scot ochii radautenilor cu un parc pentru copii .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei