Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2009 - Anul XIV, nr. 47 (4033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Peste trei luni ne vom întoarce să dezbatem legea bugetului

Vineri, 27 Februarie 2009 (18:38:28)
Fostul ministru al Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian a declarat, vineri, la Craiova, că bugetul de stat va fi dezbătut din nou în luna aprilie, întrucât cel adoptat în urmă cu o săptămână nu are nicio legătură cu "realităţile româneşti", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Legea bugetului de stat pe 2009 nu a fost de fapt dezbătută, ceea ce s-a întâmplat în şedinţa comună a celor două Camere fiind un "exerciţiu parlamentar".

"Cred că nu are rost să dezbatem prea mult ce s-a întâmplat şi să considerăm că respingerea amendamentelor este un lucru definitiv, pentru că vreau să spun că legea bugetului pe 2009 încă nu s-a dezbătut. Ceea ce s-a făcut a fost un exerciţiu parlamentar. Din datele pe care le am, în luna aprilie trebuie să avem alt buget", a declarat Vosganian.

El a apreciat că bugetul adoptat în Parlamentul României nu are legătură cu realităţile româneşti.

"Bugetul votat în Parlament nu are legătură cu realităţile româneşti, nu poate să asigure toate măsurile, toate responsabilităţile incluse în legea bugetului de stat. Deci, peste trei luni, ne vom întoarce pentru a dezbate legea bugetului, fie într-o formă nouă, fie într-o formă rectificată", a mai spus fostul ministru al Economiei şi Finanţelor.

Varujan Vosganian consideră că în urma şedinţei de aprobare a bugetului pe 2009 se pot trage câteva concluzii. "Prima este că unii socotesc că o majoritate poate substitui o democraţie. Or o majoritate este expresia democraţiei şi nu o unealtă împotriva democraţiei. A doua concluzie ar fi că trebuie să fim foarte atenţi ce anume trebuie făcut pentru a atenua criza şi care sunt greşelile pe care criza nu le scuză. Să nu cădem în această capcană de a lua toate prostiile, toate buimăcelile şi toate gafele drept efecte ale crizei, pentru că nu e adevărat", a mai spus Vosganian.

Liderul liberal afirmă că, odată cu criza economică, guvernanţii pot adopta măsuri care într-o economie care funcţionează nu se pot lua.

"Într-o perioadă de criză ai oportunitatea de a lua măsuri pe care altminteri nu le poţi lua. Opinia publică e împotriva ta atunci când lucrurile merg bine şi nu poţi lua anumite măsuri în perioadă de creştere economică. Atunci când eu discutam cu sindicatele de o creştere salarială de o singură cifră, sindicatele ameninţau că nici nu mai vin la negocieri. Pentru sindicate orice creştere economică începea de la 15 la sută", a declarat Varujan Vosganian.

Fostul ministru al Economiei şi Finanţelor a mai declarat că actualii guvernanţi au anunţat deja măsuri pe care în campania electorală le considerau ca încălcând "interesele românilor".

"Când am pus anul trecut problema tichetelor de masă cadou, domnul Geoană şi, iţit la subţioara sa, domnul Boc m-au acuzat că eu îmi bat joc de interesele poporului român (...). Iată că acum dumnealor agită triumfător reducerea a 20 de sporuri. Vă sperie gândul ce s-ar fi întâmplat dacă eu anunţam anul trecut acest lucru", a mai spus Vosganian.

El susţine că PNL nu va contesta nicio măsură a Cabinetului Boc care vine în concordanţă cu diminuarea efectelor crizei economice.

"Trebuie să discernem între măsurile care trebuie luate pe timp de criză şi pe care, oricât de tentant pentru noi, (PNL – n. r.), ar fi, nu o să le contestăm, dar să vedem ce este gafă, ce este inabilitate", a mai spus Varujan Vosganian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Peste trei luni ne vom întoarce să dezbatem legea bugetului.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Peste trei luni ne vom întoarce să dezbatem legea bugetului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei