Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 feb 2009 - Anul XIV, nr. 39 (4025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Sănătăţii vrea să introducă de la 1 iulie coplata pentru o parte din servicii

Miercuri, 18 Februarie 2009 (17:23:09)
Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, vrea să introducă de la 1 iulie coplata pentru o parte din servicii, în paralel cu un sistem de asigurări complementare şi odată cu introducerea unui pachet general de servicii, ca soluţii pentru legalizarea unei părţi din plăţile informale şi majorarea bugetului.

Ministrul Sănătăţii anunţa, săptămâna trecută, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că şi-ar dori ca, începând cu1 iulie, să găsească o variantă care să îi permită să introducă în paralel un sistem de asigurări complementare, un pachet general de servicii (nu minim) şi coplata pentru o parte din servicii.

"În felul asta am putea să legalizăm o parte din plăţile informale care se practică în sistemul de sănătate. Este o mentalitate care nu este uşor de înlăturat, dar cu o campanie bună de informare, probabil plăţile informale se vor reduce gradual. Dar cum într-un sistem privat nu există un astfel de sistem de plăţi informale, dacă introducem coplată, iar pacientul este mulţumit de servicii medicale, probabil nu va mai apela la acest tip de servicii", a declarat ministrul Sănătăţii, precizând că în Italia a durat zece ani, chiar dacă s-au introdus coplăţi, până au dispărut plăţile informale.

Ministrul Sănătăţii a abordat acest subeict, marţi, la întâlnirea cu medicii de familie, coplata fiind privită doar ca o sursă pentru majorarea alocaţiilor bugetare.

Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, a declarat că ministrul Sănătăţii a adus în discuţie coplata pentru anumite servicii.

"Este mai mult vorba despre o sumă simbolică, adică doi sau trei lei pentru o consultaţie, bani care să reîntregească fondul pentru medicina primară. Sau la spital pentru fonduri proprii la medici", a mai spus Mihăilă.

Colegiului Medicilor consideră oportună ideea coplăţii, dar numai după ce bolnavii ar şti clar de ce tratamente ar putea beneficia dacă şi-ar plăti constat contribuţia la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

"Trebuie să stabilim mai întâi ce servicii sunt acoperite prin asigurări, iar pentru cele compelmentare să fie o coplată. Acum, toţi plătesc asigurări şi nu toţi beneficiază gratis de orice serviciu. Dacă bolnavul vrea să meargă la un chirurg de top, atunci poate să plătescă", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii vrea să introducă de la 1 iulie coplata pentru o parte din servicii.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ministrul Sănătăţii vrea să introducă de la 1 iulie coplata pentru o parte din servicii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei