Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 feb 2009 - Anul XIV, nr. 39 (4025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Urgent

15 mii de euro, pentru a salva o fetiţă cu paralizie cerebrală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
O fetiţă din Brodina, în vârstă de şase ani, are nevoie urgent de 15.000 de euro pentru a ajunge în China, unde este programată pentru un transplant de celule stem. Părinţii micuţei au adunat circa 3.200 de euro, contravaloarea transportului până în China, dar nu au de unde să strângă banii pentru transplant. Fetiţa trebuie să ajungă la clinica din China  pe12 mai 2009.

 

Speranţe

Andreea - Adina Pîntescu este diagnosticată cu paralizie cerebrală (tetraplegie spastică severă, adică o paralizie care afectează simultan toate cele patru membre), epilepsie generalizată simptomatică, întârziere mintală medie, hipotrofie staturo – ponderală, adică creşte mult mai lent decât ceilalţi copii de vârsta ei. Sunt atâtea boli într-un trup de copil, care nu poate să meargă, să stea în şezut, să râdă, să plângă, să-şi recunoască surioara în vârstă de trei ani, părinţii, singurii care mai cred că fiica lor se va face bine.

„Am trimis tomografiile şi toate analizele efectuate în ţară, la Spitalul Sf. Maria din Iaşi, medicului din China, care ne aşteaptă pe 12 mai la clinică. El ne-a spus că Andreea poate fi operată şi se va face bine. Are şanse. Altfel, ne-ar fi spus să nu o ducem acolo. Este ultima noastră speranţă.  Am mai avut trei programări, dar nu am avut banii necesari cu care să plecăm. Suntem disperaţi. Am apelat şi la fundaţia domnului Gigi Becali. Ni s-a tot promis un ajutor, iar la sfârşitul anului trecut, când am revenit cu un telefon, ni s-a spus că s-a desfiinţat fundaţia. Am trimis scrisori pe la toate emisiunile sociale realizate de televiziunile din Bucureşti, dar nu am primit nici un răspuns ”, ne-a povestit tatăl Andreei, Nicu Pîntescu.

 

Doar bani de drum spre China

Veniturile familiei Pîntescu sunt modeste. Ei locuiesc în Brodina, într-o căsuţă moştenită de soţie de la bunici. Elena, mama Andreei, este însoţitorul fetiţei, care are gradul I de handicap. Tatăl ei este în concediu de paternitate pentru cea de-a doua fetiţă, în vârstă de aproape 3 ani. Familia Pîntescu a adunat doar banii pentru transport în China.

Un grup de elveţieni, care a fost impresionat de cazul Andreei, a donat aproape 2.000 de euro. Restul de bani, până la 3.200 de euro, sunt economiile familiei Pîntescu.

Banii pentru operaţie şi recuperare (circa 15.000 de euro) nu pot fi adunaţi de familie. Posibilităţile materiale ale părinţilor sunt limitate. Ei au doar nouă găini pe lângă casă şi o bucată de pământ, pe care cultivă ceapă şi cartofi. Nu au ce vinde, nu au cum să facă rost de bani.

 

Ajutaţi-o pe Andreea!

Aceşti părinţi fac un apel către oamenii de bine, organizaţii neguvernamentale, asociaţii, autorităţi locale şi judeţene, să îi ajute cu orice sumă pentru a reuşi să-şi salveze fetiţa. Este singura lor şansă. Fetiţa face tratament permanent. Nu poate înghiţi decât hrană pasată, pe care i-o pregăteşte mama ei. Adriana reacţionează doar la zgomote puternice.

Cei care pot să o ajute pe această fetiţă să ajungă la operaţie în China pot să depună orice sumă în contul curent în lei: RO23BTRL06101201R57414XX sau în euro: RO95BTRL06104201R57414XX. Dacă doriţi să luaţi legătura cu tatăl fetiţei, Nicu Pîntescu, puteţi să sunaţi la numărul de telefon 0741 684 199.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 mii de euro, pentru a salva o fetiţă cu paralizie cerebrală.
 Vizualizări articol: 4231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
15 mii de euro, pentru a salva o fetiţă cu paralizie cerebrală5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Saracul copil... trimis de
(20 feb 2009, 19:01:26
Donati oameni buni, ajutati in sufletel..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei