Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 feb 2009 - Anul XIV, nr. 39 (4025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mai multă atenţie

Radarele fixe din judeţ, în funcţiune de astăzi dimineaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Sistemul de radare fixe din judeţul Suceava a intrat în funcţiune de astăzi dimineaţă, de la ora 8.00, iar şoferii surprinşi cu viteze peste limitele legale vor primi acasă, în plic, sancţiunile contravenţionale.

Patru aparate radar sunt dispuse pe DN 29, în comuna Dumbrăveni. Acestea sunt amplasate de la intrarea şi până la ieşirea din localitate, la distanţe de aproximativ un kilometru, condiţii în care, susţine poliţia, toată porţiunea de şosea de pe raza comunei este acoperită de aparatele de înregistrare a vitezei.

Alte patru radare sunt dispuse pe DN 2, două în localitatea Roşiori, şi două în Drăguşeni, pe porţiuni de drum periculoase, unde şoferii circulă de obicei cu viteze mari.

Inspectorul Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, precizează că pe sectoarele de drum de pe DN 2 prevăzute cu radare, limita de viteză permisă este de 60 de kilometri la oră, pentru toate categoriile de vehicule, în timp ce pe DN 29, la Dumbrăveni, viteza de 60 km/h este permisă numai pentru autovehicule conforme categoriilor A şi B, maşinile de tonaj mai mare având stabilită o limită de 50 de kilometri la oră.

Poliţia mai precizează că la intrarea în localităţile unde sunt amplasate aparate de radar fixe au fost montate indicatoare rutiere „Control Radar”, conform cerinţelor normelor în vigoare.

Radarele fixe au fost aduse la Suceava de firma de profil SC Codec SRL Cluj Napoca, care a încheiat parteneriate cu primăriile pe raza cărora sunt amplasate aparatele de măsurare a vitezei. Conform contractului, firma clujeană, care a suportat integral costurile investiţiei, va încasa 65% din valoarea amenzilor, restul banilor urmând a reveni primăriilor.

La Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava a fost amenajat un dispecerat, unde sunt adunate datele înregistrate de radare, aici fiind emise, într-un sistem automat, şi procesele verbale de sancţionare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radarele fixe din judeţ, în funcţiune de astăzi dimineaţă.
 Vizualizări articol: 6149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Radarele fixe din judeţ, în funcţiune de astăzi dimineaţă3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DN17 trimis de
(18 feb 2009, 12:13:59
Pe cand radare fixe si pe DN17 de la Campulung la Vatra Dornei ?
1.1  RE: DN17 trimis de
(18 feb 2009, 13:03:19
pe cand la ma-ta in cap unul ?
2.   Astia nu stiu ce sa mai scoata trimis de
(18 feb 2009, 13:56:04
Asta ne mai trebuia ca sa le avem pe toate. In loc sa investeasca acei bani in drumurile astea care sunt varza, ei vor sa ne mai stoarca de niste bani introducand radare fixe. BRAVO
3.   ... trimis de
(18 feb 2009, 14:39:32
SZANDE , banii investiti in camere sunt de la firma din Cluj, primariei ii revine 35% din amenzi, doar pentru simplul fapt ca au dorit camere acolo. Gandeste-te ca aceste camere nu sunt puse pentru a stoarce de bani soferii ,ci sunt puse pentru a te face mai prudent, mai responsabil la volan. Asa cum exista politie pentru hoti,criminali etc...asa sunt camerele astea pentru vitezomani, doar ca in alta forma. Vezi si tu partea buna a lucrurilor....scapam de vitezomani si accidente
3.1  RE: ... trimis de
(18 feb 2009, 20:38:16
Zaraza , esti cam proasta , pai prin absurd daca toti ar respecta limita de viteza , adica daca ar fi atenti (sunt indicatoare de atentionare MONITORIZARE VOIDEO) , atunci amenzile ar fi ZERO , si 65% din ZERO e tot ZERO, si atunci firma din Cluj ar da faliment .
4.   Carnet suspendat pe o luna--se da examne? trimis de
(18 feb 2009, 15:20:25
O intrebare..ca nu mai stiu noul cod rutier... Daca te-a prins un radar fix..si sa zicem ca ai depasit viteza legala cu 50 km pe ora, luandu-ti carnetul pe o luna, ca sa-l recuperezi trebuie sa dai din nou examen sau il poti ridica fara?
5.   Suceava la intrecere... trimis de
(18 feb 2009, 16:46:53
Ne spuneti mereu ca ne aparati viata dindu-ne amenzi peste amenzi, dar nu va ginditi ce inseamna o calatorie printr-o proportie de 90% prin localitati?!
6.   Suceava ...la intrecere! trimis de
(18 feb 2009, 17:05:22
Daca asculti de lege, asa cum este normal, mergi cu 60 km in localitati. Distantele intre localitati fiind mici, nu apuci sa grabesti un pic, ca imediat dai de aceste camere video sau de echipaj de politie ascuns... pentru cistig!!!

Deplasarea la distanta mai mare devine un chin!

Cred ca aceste reglementari ar trebui sa fie stabilite pe plan national, avind in vedere configuratia terenurilor, a soselelor, a localitatilor si nu sa fie lasate la nivelul primariilor, care instalindu-si peste tot camere, isi rotunjesc la bunul plac veniturile.

Este enervant ca se are in vedere numai viteza, fara sa intereseze cum am putea circula fara stres, fara sa trecem prin gropi, cu drumuri nemarcate, neluminate si cu tot mai mult timp pe care-l pierdem din cauza atitor restrictii!

Uitati cu cita bucurie se anunta ,,minunea''!!!
6.1  RE: Suceava ...la intrecere! trimis de
(18 feb 2009, 20:40:08
Pai e simplu cine face drumuri lungi , isi ia un detetector bun sau mai nou statie , cine face drumuri scurte stie locurile unde sta politia rutiera.
7.   Liniute cu premii in puncte trimis de
(19 feb 2009, 09:39:29
Nu am nimic impotriva radarelor fixe.. dar fratilor daca am de facut Suceava - Bucuresti si as merge cu viteza legala ajung in 8 ore.

De ce nu se fac si la noi drumirile si sa ridice limita la 80Km/h, atunci cred ca toata lumea ar fi multumita si fara a mai depasi lumea viteza.

Dar de ce sa nu putem lua si noi ceva banuti din amenzi.

Pe cand autostrazi sa reusesc sa scot timpi rezonabili pe drum.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei