Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 feb 2009 - Anul XIV, nr. 39 (4025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Control

Carcalete verifică personal dacă directorii nu ascund posturile vacante din şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Inspectorul şcolar general Petru Carcalete a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va supraveghea mişcarea personalului didactic din acest an şi va fi atent la viabilitatea posturilor vacante.

„Am atras atenţia directorilor de şcoli să vacanteze posturile şi să aprecieze foarte bine viabilitatea lor”, a declarat Petru Carcalete. Acesta a mai precizat că, an de an, la nivelul judeţului Suceava au fost declarate posturi vacante cu o viabilitate mai mică de patru ani de zile, iar ulterior s-a constatat că posturile erau vacante pentru cel puţin patru ani şi puteau fi scoase la titularizare.

„Voi verifica personal toate posturile care sunt declarate că au o viabilitate mai mică de patru ani”, a mai precizat Carcalete.

Şeful IŞJ a spus că nu a inventariat numărul posturilor declarate cu o viabilitate mai mică şi care s-au dovedit a fi titularizabile până acum, însă a identificat câteva situaţii şi din acest motiv va fi atent şi va verifica fiecare post în parte.

Ieri, inspectorul şcolar general adjunct Daniel Hrenciuc a început şedinţele de instruire cu directorii privind etapele de mişcare a personalului didactic din acest an. Tot de ieri au început vacantările de posturi, operaţiune care se va face până la sfârşitul lunii februarie. Ca şi Carcalete, şi adjunctul şef al IŞJ Daniel Hrenciuc a declarat că se va urmări dacă directorii vor publica şi afişa toate posturile vacante începând cu anul şcolar viitor, astfel încât acestea să poată fi scoase în etapele de mişcare a personalului didactic.

Daniel Hrenciuc a precizat că până la sfârşitul lunii martie se va şti numărul posturilor titularizabile, precum şi al celor care vor intra în restrângere de activitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carcalete verifică personal dacă directorii nu ascund posturile vacante din şcoli.
 Vizualizări articol: 993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Carcalete verifică personal dacă directorii nu ascund posturile vacante din şcoli2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Multa nesimtire trimis de
(18 feb 2009, 12:46:17
Dar cu posturile ascunse de catre inspectorat anul trecut cum ramane? Dar cu posturile ascunse de catre conducerile unor licee? Abuzurile in functie a unor indivizi de la acest inspectorat, evidente de altfel, sunt tolerate politic. Parca Hrenciuc raspunde de acest sector, nu?
1.1  RE: Multa nesimtire trimis de
(18 feb 2009, 12:53:41
Pe data de 22.11.2004, Obiectiv de Suceava scria in articolul intitulat "Directorii de scoli care nu declara posturile vacante risca puscaria " : " Directorii de scoli si licee care nu vor declara inspectoratelor scolare posturile sau catedrele vacante din unitatea de invatamint vor raspunde administrativ-disciplinar, civil sau penal, dupa caz." La Suceava, nu s-a intimplat nimic. De ce? Sunt de-ai nostri!!! Sau sa existe ALTE MOTIVE???happy
2.   Si daca nu reuseste? trimis de
(18 feb 2009, 13:13:58
Si daca d-l carcalete nu reuseste sa verifice fiecare post isi da demisia?

Sau pentru faptul ca pana acum (asa cum a declarat) nu a reusit sa verifice toate posturile l-a sanctionat cineva?

Desigur, nu.

Pentru acest lucru trebuie reclamat la minister, sau dat in judecata (de sindicate) si nici atunci nu e sigur ca incompetenta va fi sanctionata cumva.

Sa traiti, bine ?!
3.   Ca.ca.lete trimis de
(18 feb 2009, 22:43:10
Barabula de la dorohoi cica face dreptate! Uitati-va ce fata are! Nu-l recunosti din multime!
4.   Invirtelile sefilor trimis de
(19 feb 2009, 07:23:50
Da va uitati la declaratiile de avere ale tov sefi la inspectoratul scolar, veti vedea lesne ca nu s-au dus pentru salarii. Monacu "n" hectare teren intravilan, depozite, 3 case, 2 masini, nicio afacere, Carcalete, depozite, ceasuri de aur, bijuterii si e doar agricultor si SEF la ISJ. Concluzia? Influenta, alte posibile beneficii nedeclarate. E stiut ca de-a lungul anilor au iesit la suprafata multe invirteli cu posturi didactice si nu numai. Sa nu uitam si de gradatiile de merit sau de examenele de bacalaureat unde se copie la greu sau chiar cele de capacitate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei