Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2009 - Anul XIV, nr. 35 (4021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Minorităţile, vânzarea cabinetelor medicale, deponenţii CEC-priorităţi legislative ale Guvernului

Vineri, 13 Februarie 2009 (16:34:59)
Statutul minorităţilor, vânzarea cabinetelor medicale, reglementarea instituţiilor financiare nebancare, despăgubirea persoanelor care au constituit depozite la CEC pentru un autoturism sunt printre proiectele de legi considerate de Guvern ca priorităţi legislative pentru prima sesiune parlamentară.

Lista priorităţilor legislative ale Guvernului pentru prima sesiune ordinară a anului 2009, obţinută de MEDIAFAX, include peste 150 proiecte de legi aflate în dezbaterea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

Pe lista proiectelor aflate la Senat şi considerate drept priorităţi legislative ale Guvernului pentru prima sesiune parlamentară se află, printre altele, cele privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional (pentru care Executivul propune finalizarea procedurii legislative până la sfârşitul lunii februarie), restructurarea financiară a creanţelor deţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare asupra unor societăţi comerciale de pe platformele industriale Arad şi Harghita şi completarea Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr. 341/2004 (ambele aflate în reexaminare ca urmare a cererii preşedintelui, cu termen de finalizare a dezbaterilor până la sfârşitul lunii martie), dotarea cu calculatoare tip desktop a unităţilor în care se desfăşoară învăţământ liceal şi profesional de stat ( sfârşitul lunii februarie).

Alte proiecte discutate de senatori şi considerate prioritare de Guvern se referă la modificarea statutului judecătorilor şi procurorilor, completarea Legii privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a Codului de procedură civilă şi a Codului de procedură penală, modificarea Legii privind responsabilitatea ministerială (toate cu propunerea de finalizare până la sfârşitul lunii iunie).

Pentru Camera Deputaţilor, printre proiectele considerate prioritare de către Guvern se află cele privind statutul minorităţilor naţionale din România, instituţiile financiare nebancare, despăgubirea persoanelor care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni în vederea achiziţionării de autoturisme, măsurile de sprijin financiar acordat de AVAS agenţilor economici din portofoliu, în vederea depăşirii crizei economice financiare mondiale (pentru care se propune finalizarea dezbaterilor până la sfârşitul lunii iunie), vânzarea cabinetelor medicale (sfârşitul lunii martie).

Guvernul a elaborat şi o listă de legi pe care urmează să le aprobe şi transmită spre dezbatere Parlamentului în prima sesiune, printre care proiecte privind tichetele de vacanţă, modificarea Legii 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, pensiile unor responsabili ai regimului comunist implicaţi în acte de represiune pe motive politice.

Executivul intenţionează totodată să trimită Parlamentului spre dezbatere şi aprobare până la sfârşitul lunii iunie proiecte distincte de legi privind învăţământul şi statutul personalului didactic, dar şi un proiect pentru derularea unui program de încurajare a consumului de fructe în şcoli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minorităţile, vânzarea cabinetelor medicale, deponenţii CEC-priorităţi legislative ale Guvernului.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minorităţile, vânzarea cabinetelor medicale, deponenţii CEC-priorităţi legislative ale Guvernului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei