Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2009 - Anul XIV, nr. 35 (4021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

S-a întors iarna

Haos în judeţ după o jumătate de zi de ninsori abundente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
A fost nevoie de doar jumătate de zi de ninsori pentru ca circulaţia în judeţul Suceava să ia forma unui imens haos. Probleme s-au înregistrat aproape peste tot, fie că a fost vorba de drumuri naţionale, judeţene sau drumurile din municipiul Suceava. Depăşiţi de situaţie, drumarii s-au rugat ca ninsoarea să se mai oprească pentru a putea interveni în mod util.

 

Cele mai mari probleme s-au înregistrat pe drumul european 85, Fălticeni – Suceava - Siret. Cu un şef aerian care nu ştia mai nimic din ce se întâmplă pe teren, drumul european 85 a fost ieri piatra de încercare pentru toţi şoferii care au avut ghinionul să se afle în trafic după orele 14.00.

Primele semne că trebuie intervenit rapid şi eficient au apărut imediat după prânz, când mai multe tiruri echipate necorespunzător au creat blocaje temporare pe drumul european 576, Suceava – Gura Humorului. A fost un semnal de alarmă pe care Andrei Huţanu, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava nu l-a receptat corespunzător.

Aşa se face că la ora 15.00, circulaţia rutieră pe un alt drum naţional aflat în administrarea SDN Suceava s-a blocat.

Timp de aproximativ o oră, nici o maşină nu a mai putut circula între Fălticeni şi Suceava, din cauza unor tiruri care au derapat şi s-au pus de-a curmezişul drumului european 85, în zona Cumpărătura.

„Nu este nici un blocaj, se circulă mai greu din cauza zăpezii căzute pe carosabil”, a fost anunţul lui Andrei Huţanu, deşi sute de şoferi şi pozele surprinse de fotoreporterul ziarului Monitorul de Suceava spun cu totul altceva.

Nici mai spre seară circulaţia nu a revenit la parametrii normali. Blocaje temporare s-au mai consemnat şi la Dărmăneşti, Fălticeni sau Rădăşeni, iar toţi şoferii cu care am luat legătura au semnalat aceleaşi probleme: lipsa maşinilor de intervenţie de la drumuri.

 

Tirurile echipate necorespunzător, trase pe dreapta

Şoferii care au rămas blocaţi în trafic îi acuză pe drumari că nu au făcut nimic pentru a preveni formarea gheţii şi a poleiului.

„Am plecat la ora 14.00 din Suceava şi acum e ora 17.00 şi am ajuns abia la Fălticeni. E bătaie de joc ce se întâmplă. Nimeni nu a dat cu antiderapant, nu s-a intervenit deloc şi uite aşa s-au format blocajele astea”, a spus Ilie Nicolae, unul dintre şoferii care s-a aflat ieri pe drumul european 85 după orele prânzului.

În schimb, drumarii spun că vinovaţi sunt doar şoferii care nu aveau tirurile echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

De altfel, zeci de tiruri au fost trase pe dreapta de poliţiştii de la rutieră după ce în mai multe puncte din judeţ au fost formate filtre.

Tirurile au putut pleca mai departe doar după ce şoferii şi-au montat lanţurile antiderapante.

 

În municipiul Suceava, bară la bară

Şi în municipiul Suceava circulaţia a fost un adevărat coşmar. Viteza de circulaţie a fost foarte mică, iar pentru a ajunge dintr-un punct al oraşului în altul a fost nevoie de un timp mult mai mare decât în mod obişnuit.

Adrian Niculescu, şeful societăţii Rosal, a explicat că intervenţia echipelor de deszăpezire a fost îngreunată de aglomeraţia din trafic.

„Am intervenit încă de la ora 14.00, dar în jurul orei 16.00, când toată lumea a ieşit de la serviciu ne-am confruntat cu probleme serioase în a putea acţiona. Au fost cazuri când şi maşinile noastre au rămas blocate în trafic. Peste noapte, când circulaţia va fi mult diminuată, vom putea interveni eficient”, a spus Niculescu.

 

Mii de oameni şi-au petrecut noaptea în întuneric

Din cauza căderilor abundente de zăpadă au apărut şi altfel de probleme. Mii de consumatori au rămas fără energie electrică, iar pentru că echipele de intervenţie ale E.On Moldova nu au putut remedia defecţiunile, oamenii din mai multe localităţi şi-au petrecut noaptea în întuneric.

Potrivit lui Vasile Curelaru, directorul E.ON Moldova Suceava, cele mai grave avarii s-au înregistrat în zonele Şcheia, Capu Codrului, dar şi pe tronsonul Suceava – Moara – Berchişeşti.

„Avem pregătite mai multe echipe, dar din cauza vremii nefavorabile nu putem interveni. Sperăm ca mâine (n.r. – astăzi) să reuşim să realimentăm toţi consumatorii”, a spus Vasile Curelaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Haos în judeţ după o jumătate de zi de ninsori abundente.
 Vizualizări articol: 921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Haos în judeţ după o jumătate de zi de ninsori abundente5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Voi, reporterilor, faceati mai bine? trimis de
(13 feb 2009, 12:56:36
Tinand cont de viscolul puternic ce a inceput ieri dupa-amiaza si s-a terminat azi-noapte, nu stiu zau ce puteau face drumarii... S-ar parea ca unii scriitori la ziar habar nu au ce inseamna sa treaca o lama pe drum si la un sfert de ora dupa aia stratul de zapada sa fie iar acolo, parca neatins. Asta e viscolul, nu ii poti face fata decat daca pui cate o masina de deszapezire la 500 de metri.

Nu cred ca ati pus destul accent pe filtrele politiei care au intors destui curajosi ce plecasera la drum cu cauciucuri de vara. Ca regula generala, alea se pun pe masina in martie ( chiar si mai tarziu ) si se scot in octombrie - noiembrie.
1.1  RE: Voi, reporterilor, faceati mai bine? trimis de
(13 feb 2009, 14:37:57
vorbesti sa nu adormi!!! a batut ieri vantul a viscol ca eu nu stiu... Aia a fost adiere. Daca era viscol orasul ar fi fost blocat in totalitate. Si intradevar drumarii trebuia sa intervina de cum a inceput sa ninga. Normal ca dupa formarea blocajelor nu au mai putut interveni.
1.2  RE: Voi, reporterilor, faceati mai bine? trimis de
(13 feb 2009, 15:58:43
Habar n-ai ce-i cu tine. Probabil de la fereastra ti s-a parut adiere.
2.   Vrajeala trimis de
(13 feb 2009, 13:21:50
ieri la ora 4 nu era niciun utilaj de dezapezire pe strazi si se circula bara la bara in burdujeni, insa la carrefour in parcare erau doua utilaje rosal care curatau zapada din parcare !!!!!!!!
3.   Nu ne mai zaharisiti trimis de
(13 feb 2009, 16:40:40
cind in sfarsit au plecat tractoarele de la carrefour dragii de soferi s-au gindit ca e mai bine sa gidile zapada de pe strada si sa nu o stranga cum trebe ca na doar prostii de soferi si pasageri din masininile ce urcau in centru dinspre burdujeni trebuiau sa mai faca si un pic de sport prin impingerea autoturismelor ....

PS: aceste tractoare au curatat 2 cm de zapada si pe sosea au mai ramas inca vreo 2 ca s-au gindit sa nu strice asfaltul
4.   Mda... trimis de
(13 feb 2009, 17:26:38
Din pacat am fost unul din nefericitii prinsi in trafic aseara. Am plecat din Suceava spre Radauti si am ajuns la destinatie dupa 2 ore si jumatate. Blocajul spre Radauti a fost facut de 3 tiruri care au derapat. Utilajele de deszapezire (in numar de 5-6) au incercat sa-si faca treaba..insa viscolul era destul de puternic. Noroc ca am avut "nesimtirea" sa ma strecor in spatele unui utilaj, astfel am reusit sa depasesc un nr de masini destul de ridicat care se aflau in coloana...

Ce s-a intamplat acum, ar trebui sa ii puna pe cei responsabili pe ganduri. Drumul E85 este unul dintre cele mai circulate din Moldova, ba chiar din tara...e nevoie neaparat de largirea acestuia.Dar nah....
4.1  RE: Mda... trimis de
(13 feb 2009, 22:31:09
inca un nesimtit...

si te mai lauzi ca te-ai "strecurat" in spatele unui utilaj... frustratule... care vrei sa arati ca esti mai ... decat restul de oameni normali care stau si asteapta in rand. ce s-a intamplat acum ar trebui sa te puna pe ganduri, dar asta implica sa ai si putin creier. nu ti se pare destul de ciudat sa fii altfel decat aia care asteptau atunci in trafic??? desteptule!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei