Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2009 - Anul XIV, nr. 35 (4021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MTI va plăti despăgubiri restante de 15,31 milioane lei pentru exproprieri la Autostrada Braşov-Borş

Vineri, 13 Februarie 2009 (13:39:07)
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) va plăti 15,31 milioane lei reprezentând despăgubiri neachitate pentru exproprieri la Autostrada Transilvania din perioada 2007-2008 şi suplimetări ale altora din 2004 şi 2005, sumă care va fi alocată din bugetul din acest an.

"Sumele solicitate în actele normative aprobate în anii 2007-2008 pentru exproprierea terenurilor necesare execuţiei proiectelor de investiţii nu au fost puse la dispoziţia expropriatorului. Având în vedere întârzierile majore pe care le înregistrăm în procedura de expropriere, priorităţile stabilite şi resursele financiare insuficiente datorate contextului economic actual, solicităm plata sumelor aprobate ca justa despăgubire şi neachitate în anii 2007-2008 din bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, alocat pentru obiectivul de investiţii Autostrada Braşov-Cluj- Borş", se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern, elaborat de MTI.

Astfel, MTI urmează să plătească despăgubiri pentru terenuri şi construcţii cu o suprafaţă totală de 52 de hectare aparţinând unor persoane fizice şi juridice, precum şi unor consilii locale.

Cea mai mare sumă, de 14,8 milioane lei, va reveni secţiunii Câmpia Turzii-Gilău şi parţial secţiunii Suplacu de Barcău-Borş pe teritoriul localităţilor Câmpia Turzii, Gilău, Floreşti, Săvădisla, Petreştii de Jos, Luna şi Sănduleşti din judeţul Cluj şi Abram, Suplacu de Barcău, Balc, Chişlaz, Tăuteu, Sârbi şi Biharia din judeţul Bihor.

O altă sumă, de 250.000 lei, va fi distribuită către aceleaşi secţiuni, dar pe teritoriul localităţillor Moldoveneşti, Mihai Viteazu, Turda, Sănduleşti, Tureni, Ciurila şi, parţial, Săvădisla din judeţul Cluj şi parţial pe teritoriul localităţilor Abram, Tăuteu şi Balc din judeţul Bihor.

O altă plată, de 265.000 lei, va fi utilizată pentru suplimentarea unor despăgubiri care nu au fost acordate în mometul elaborării hotărârilor de Guvern (în anii 2004 şi 2005) pentru că, printre altele, unele terenuri aveau o situaţie juridică neclară sau pentru că anumite primării au reparcelat suprafeţele.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, joi, că până la sfârşitul anului, constructorul autostrăzii, compania americană Bechtel, va finaliză construcţia a circa 40-45 de kilometri. De asemenea, el a afirmat că ia în calcul o posibilă reziliere a contractului, dacă negocierile purtate în prezent cu Bechtel pentru modificarea unor termeni ai înţelegerii vor eşua.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MTI va plăti despăgubiri restante de 15,31 milioane lei pentru exproprieri la Autostrada Braşov-Borş.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MTI va plăti despăgubiri restante de 15,31 milioane lei pentru exproprieri la Autostrada Braşov-Borş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei