Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2009 - Anul XIV, nr. 35 (4021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Într-o singură zi

Sute de tone de sare si nisip folosite pe străzile Sucevei

Vineri, 13 Februarie 2009 (16:17:15)

Furtuna de zăpadă care s-a abătut asupra Sucevei joi după-amiază a necesitat din plin intervenţia echipelor şi utilajelor de deszăpezire, pentru a face străzile circulabile.

Astfel, în mai puţin de o zi, pe străzile Sucevei au fost împrăştiate 70 de tone de sare, 200 de tone de amestec de sare cu nisip, dar şi 1700 de litri de soluţie specială Safecote, necesară pentru a topi zăpada şi gheaţa formată pe principalele artere de circulaţie.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a precizat că pe întreaga perioadă de cod galben, de deszăpezirea străzilor municipiului s-au ocupat 17 autospeciale cu plug, 7 sărăriţe automate şi 6 sărăriţe cu împrăştiere manuală.

“Intervenţia echipelor de deszăpezire a fost eficientă, dovadă fiind lipsa blocajelor de circulaţie. Au mai fost şi unele probleme, mai ales între 16.00 – 17.30, când din cauza numărului foarte mare de maşini aflate în trafic, atunci fiind orele la care se iese de la serviciu, până şi utilajele Rosal au fost blocate temporar în trafic, încât intervenţia a fost îngreunată. Probleme ne-au făcut şi maşinile de mare tonaj care au traversat centrul Sucevei tocmai la orele de vârf, pentru că circulaţia la Şcheia a fost blocată”, a spus Lucian Harşovschi.

Lucrările de deszăpezire au fost făcute după programul de priorităţi stabilit de primărie, care cuprinde 34 de străzi cu grad de prioritate 0, având o suprafaţă totală de 266.077 metri pătraţi, 196 de străzi cu grad de prioritate 1, cu o suprafaţă de 479.758 metri pătraţi, restul străzilor, majoritatea străduţe printre blocuri sau printre case, în Iţcani şi Burdujeni Sat, urmând să fie curăţate după finalizarea lucrărilor la celelalte străzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de tone de sare si nisip folosite pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de tone de sare si nisip folosite pe străzile Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei