Google
 
vineri, 13 feb 2009 - Anul XIV, nr. 35 (4021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6559 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9517 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Ceaiul de hibiscus ajută la diminuarea hipertensiunii

Ceaiul făcut din florile arbustului de hibiscus ajută la diminuarea hipertensiunii, potrivit unui studiu prezentat, recent, la conferinţa anuală American Heart Association, informează telegraph.co.uk.

Ceaiul preparat din florile plantei Hibiscus Sabdariffa conţin anumite substanţe care ajută antioxidanţii să anihileze radicalii liberi ce au efecte dăunătoare asupra celulelor şi ADN-ului din organism.

Specialiştii au declarat că trei ceşti de ceai de hibiscus pe zi contribuie la reducerea hipertensiunii persoanelor care se confruntă cu riscuri sporite de atacuri de cord, atacuri cerebrale şi maladii renale.

Cercetări precedente au relevat şi alte efecte benefice ale antioxidanţilor, printre care protejarea organismului împotriva maladiilor cardiace şi a cancerului.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 65 de persoane cu vârsta cuprinsă între 30 şi 70 de ani, a căror presiune arterială îi plasa în categoria "pacienţilor cu riscuri mari". Voluntarii au fost împărţiţi în două grupuri. Primul grup a băut ceai de hibiscus de trei ori pe zi, iar al doilea grup a primit un placebo.

După şase săptămâni, grupul pacienţilor care au băut ceai de hibiscus a prezentat o scădere medie de 7,2% a nivelului tensiunii arteriale, acest procent ajungând chiar la 13,2% în unele cazuri. Grupul pacienţilor care au promit placebo a înregistrat o scădere de doar 1,3%.

Diversele asociaţii medicale din lume au salutat această descoperire, dar au declarat că dovezile nu sunt deocamdată concludente. Presiunea arterială ridicată, sau hipertensiunea, este cauzată şi de o serie de factori înconjurători sau genetici, independenţi de dietă.

Hipertensiunea afectează peste 16 milioane de persoane în Marea Britanie, aproximativ o treime din populaţie. Ea creşte riscul de apariţie a maladiilor cardiace de trei ori şi cauzează 60% din totalul atacurilor cerebrale.

Florile de hibiscus sunt folosite pentru a da aromă unor băuturi răcoritoare din anumite zone din Africa, Asia şi Caraibe şi sunt deja folosite în tratarea hipertensiunii în Taiwan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceaiul de hibiscus ajută la diminuarea hipertensiunii.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 8 voturi
Ceaiul de hibiscus ajută la diminuarea hipertensiunii4.658

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei