Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2009 - Anul XIV, nr. 35 (4021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană face apel la parteneri să depăşească momentul numirilor şi jocul desemnărilor

Vineri, 13 Februarie 2009 (16:35:47)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a făcut, vineri, apel către partenerii de coaliţie să depăşească "momentul numirilor şi al jocului relativ îngust" al desemnărilor unor anumite persoane la conducerile diferitelor ministere şi instituţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"E nevoie de o gândire mult mai viguroasă. (...) Guvernul riscă să fie afectat ca aceste numiri, care par să fie excesiv politizate si comentate", a afirmat Geoană, într-o conferinţă de presă la Timişoara.

Acesta a făcăt apel la autorităţi să se concentreze pe atragerea de fonduri europene, fiind "singurul venit cert".

"România are nevoie de un răspuns mai articulat si ambiţios la problema crizei, a locurilor de muncă, este mai important decât micile ciupeli şi micile fotolii", a afirmat preşedintele social-democraţilor.

Geoană a apreciat că trebuie depăşit "jocul îngust” al numirilor, în condiţiile în care raportul Standard & Poor's (S&P) prognozează o creştere economică de doar 0,8 procente, Codul Fiscal nu a fost elaborat, iar pachetul anticriză nu este finalizat.

"În condiţiile în care raportul pe care Standard & Poor's (S&P) l-a dat cu privire la România, cu o prognoză de creştere economică de doar 0,8 la sută, în condiţiile în care avem încă un Cod Fiscal care nu este elaborat, în condiţiile în care pachetul anticriză, de stimulare economică, de creare de locuri de muncă, de dezvoltare a infrastructurii, încă nu este complet conturat, apelul meu, către cei care sunt în Guvern, este acela de a depăşi momentul numirilor şi acestui joc relativ îngust, legat de cine pune pe cine, pe ce minister şi ce agenţie”, a afirmat Mircea Geoană.

Acesta le-a propus partenerilor de guvernare să oprească numirile şi să facă evaluări după o perioadă de timp.

"Gata, suficient! Îi punem, îşi văd de treabă şi după aia vedem dacă îşi fac datoria sau nu”, a concluzionat Geoană.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, declara, joi, după şedinţa conducerii coaliţiei PDL-PSD, că aşteaptă de la premierul Emil Boc nominalizarea rapidă a unor secretari de stat propuşi de PSD, dar neinstalaţi încă în funcţii. Geoană a spus că aşteaptă de la premier o rezolvare rapidă a cazurilor în care PSD a propus secretari de stat în unele ministere, însă numirea lor în funcţie a fost amânată.

Geoană s-a referit la propunerea PSD pentru un post de secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Maia Teodoroiu, a cărei nominalizare a fost amânată de premier.

Surse din PSD au arătat că, în timpul şedinţei, Geoană i-a solicitat lui Boc nominalizarea lui Teodoroiu, dar şi a Nataliei Intotero, propusă de PSD secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, dar nenominalizată încă de premier.

Aceleaşi surse au afirmat că Boc nu a oferit explicaţii sau justificări pentru amânarea celor două nominalizări, dând doar asigurări că aceste două cazuri vor fi rezolvate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană face apel la parteneri să depăşească momentul numirilor şi jocul desemnărilor.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană face apel la parteneri să depăşească momentul numirilor şi jocul desemnărilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei