Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2009 - Anul XIV, nr. 35 (4021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Primăriile vor primi terenuri care au aparţinut ministerelor, pentru investiţii

Vineri, 13 Februarie 2009 (16:36:16)
Guvernul României are în vedere o politică pentru primăriile din ţară care vor primi terenuri ce aparţin ministerelor şi pe care se pot construi diverse obiective de investiţii din domeniul medical sau cultural, a anunţat, vineri, la Jucu, premierul Emil Boc.

"În ţară, avem o politică pentru toate primăriile, în special pentru cele reşedinţă de judeţ, de a oferi terenuri care au aparţinut ministerelor, autorităţilor de la nivel local, pentru realizarea celor mai bune investiţii necesare oamenilor de acolo. Aceasta pentru că ei ştiu cel mai bine pot fi puse în valoare aceste investiţii sau obiective culturale", a spus Boc, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Premierul a afirmat, în ceea ce priveşte spitalul regional de urgenţă Cluj, că urmeză în Guvern să fie oficializat acordul cu Ministerul Apărării care a dat aviz favorabil pentru un teren, astfel încât în acest an să fie finalizat transferul terenului către Consiliul Judeţean.

Boc a spus că este necesar, de asemenea, să se obţină, la viitoarea rectificare bugetară, ca punct de investiţii în Cluj, spitalul regional de ugenţă.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, Constantin Ciuce, a făcut, miercuri, un apel la autorităţi să identifice un amplasament adecvat pentru viitorul spital regional de urgenţă, susţinând că acesta trebuie construit cât mai aproape de municipiu.

Constantin Ciuce a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că "este inadmisibil ca un oraş precum Clujul să nu aibă un sistem monobloc în care să poată fi asigurat tratamentul de urgenţă a cazurilor majore".

"Clujul este în situaţia în care, prin actualul sistem pavilionar, poate ajunge în atenţia opiniei publice din cauza modului în care se asigură urgenţa medicală. Trebuie să ne gândim la o posibilitate ca undeva, în imediata vecinătate a Clujului, să poată fi creat un sistem funcţional, pentru că altfel nu va putea fi asigurat transportul pacienţilor la un spital situat la 20 de kilometri distanţă", spunea rectorul UMF.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Primăriile vor primi terenuri care au aparţinut ministerelor, pentru investiţii.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Primăriile vor primi terenuri care au aparţinut ministerelor, pentru investiţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei