Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2009 - Anul XIV, nr. 35 (4021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interes

Concertul Clayderman şi transportul Luminii de la Ierusalim, „acoperite” de sponsori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Programul „Paştele în Bucovina” a fost structurat în patru părţi distincte, au fost stabilite locaţiile şi orele de desfăşurare, precum şi instituţiile implicate.

Conform desfăşurătorului, „Paştele în Bucovina” începe cu „Drumul ouălor încondeiate”, în perioada 10-12 aprilie, cu start pe esplanada din centrul municipiului Suceava. Aici va fi dezvelit un ou cu înălţimea de 5 metri şi va fi lansat concursul de pictat al acestuia. Administratorul public al judeţului Suceava, Petru Luhan, ne-a declarat că orice sucevean sau turist va putea încondeia un fragment din acest ou, cu care Consiliul Judeţean doreşte să intre în Cartea Recordurilor.

Tot pe esplanadă va fi deschis, ca şi la Crăciun, un târg al meşterilor populari, care vor expune produse specifice sărbătorii. „Gustă din Bucovina” este o expoziţie gastronomică a mâncărurilor de post. După-amiază, la Casa Culturii va avea loc un recital de cântece pascale, „Cântecele Triodului”, iar la Casa Prieteniei va fi vernisată o expoziţie de icoane pictate şi sculptate.

A doua zi, începe pelerinajul „Drumul ouălor încondeiate”, cu asigurarea transportului între localităţile care au centre de creaţie populară. Aici se vizitează atelierele de încondeiat ouă, mănăstirile, bisericile, casele memoriale şi muzeele. În toate, localităţile vizitatorii vor veni în contact cu obiceiurile specifice Paştelui şi cu gastronomia de post din Bucovina. Timp de două zile, la Ciocăneşti se va desfăşura Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate.

 

De Paştele Catolic şi Duminica Floriilor va cânta Grigore Leşe

În data de 12 aprilie, creştinii ortodocşi sunt invitaţi să petreacă Duminica Floriilor la mănăstirile şi bisericile Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, Dragomirna, Pătrăuţi, Bogdana, Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Arbore, Părhăuţi, Cacica, Bălineşti, Mănăstirea Humorului, Voroneţ, Rîşca, Slătioara şi Probota.

Creştinii catolici, care sărbătoresc Paştele în 12 aprilie, sunt aşteptaţi la bisericile şi catedralele catolice din judeţ.

La ora 16.00, la Casa Culturii Suceava, Grigore Leşe va susţine un concert de cântece pascale, iar la Catedrala Catolică din Suceava ansamblul Ciprian Porumbescu va avea, la ora 19.00, un recital de muzică clasică.

Din 13 aprilie, începe secţiunea „Spovedeşte-te în Bucovina”, cu programul „Experimentează viaţa la ţară în Bucovina”. Conform lui Petru Luhan, este vorba despre turism de familie practicat în gospodăriile ţărăneşti, în care vizitatorii pot lua parte la activităţile specifice din gospodărie - curăţenia de Paşte, activităţi agricole de primăvară, gătit, încondeiat ouă. Pachetele turistice sunt pentru perioada 13-23 aprilie.

Pentru copii şi adolescenţi, Direcţia de Tineret şi Sport şi Inspectoratul Şcolar au programul „Cunoaşte Bucovina”, cu participare la demonstraţii de activităţi tematice în gospodăriile bucovinene şi în mănăstiri. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor invită turiştii să participe la slujbele religioase din Săptămâna Mare (Denii), la celebrele mănăstiri bucovinene.

 

Recital de toacă la mănăstiri

În 14 aprilie este programat un concurs de pictat icoane pe lemn şi sticlă, care se va desfăşura pe esplanada Casei Culturii, precum şi deschiderea expoziţiei gastronomice a produselor tradiţionale şi bio din această zonă. Până în ziua de Paşte, mâncărurile expuse vor fi de post.

În Săptămâna Mare mai au loc un concurs pentru copii, de încondeiere a ouălor, un recital de muzică sacră la Dom Polski, o expoziţie de icoane la Casa Prieteniei. În după-amiaza zilei de 17 aprilie va avea loc sfinţirea oului uriaş pictat şi măsurătorile pentru înscrierea în Cartea Recordurilor şi un spectacol de cântări pascale, pe esplanadă.

Punctul forte al programului, secţiunea „Veniţi de luaţi lumină în Bucovina”, înseamnă aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim, pe aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, în seara de Înviere, la ora 21.00.

„Săptămâna luminată în Bucovina” începe cu sfinţirea de Pască, în dimineaţa zilei de Paşte, la ora 4.00, în toate bisericile din judeţ. După- amiază, la ora 14.00, este programată sfinţirea a două păşti uriaşe, în centrul municipiilor Fălticeni şi Rădăuţi, iar de la ora 16.00 atât sucevenii, cât şi turiştii sunt invitaţi la recital de toacă la mănăstirile Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Voroneţ şi Arbore.

 

Concertul Clayderman va avea loc pe Stadionul Suceava

A doua zi şi a treia zi de Paşte, conform tradiţiei populare, toată lumea participă la Hora satului şi la Balul gospodarilor.  

În ziua de 22 aprilie va fi adus la Suceava steagul de luptă al lui Ştefan cel Mare şi va avea loc un spectacol de muzică populară pe esplanadă, iar în 23 aprilie, de ziua Sfântului Mucenic Gheorghe, protectorul Sucevei şi al întregii Moldove, după slujbele religioase, la ora 18.00 va avea loc un concert extraordinar Richard Clayderman, pe stadionul Suceava.

Administratorul public Petru Luhan a afirmat că o mare parte din costurile programului „Paştele în Bucovina” va fi acoperită din sponsorizări. El s-a referit în special la cele mai costisitoare acţiuni, aducerea Luminii de la Ierusalim şi concertul Clayderman.

Astfel, delegaţia suceveană va pleca în Israel cu un avion privat, al cărui proprietar va suporta toate costurile legate de deplasare. Spectacolul Clayderman, care costă 70.000 de euro, va fi de asemenea acoperit din sponsorizări. Luhan a menţionat că deja o companie multinaţională şi-a arătat disponibilitatea de a contribui cu 30.000 de euro pentru ca celebrul pianist să vină să concerteze la Suceava. Totodată, administraţia judeţeană analizează posibilitatea ca o parte din costuri să fie acoperite din comercializarea drepturilor de transmisie şi înregistrare de la concert şi conferinţe de presă, mai ales că mai multe trusturi media s-au arătat interesate de colaborare pe programul „Paştele în Bucovina”, iar evenimente precum aducerea Luminii de la Mormântul Sfânt şi concertul Clayderman sunt de interes naţional şi internaţional. Complexitatea şi atractivitatea acţiunilor care vor avea loc la Suceava dau speranţe autorităţilor că „Paştele în Bucovina” nu va consuma nicidecum banii sucevenilor, ci le va aduce bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concertul Clayderman şi transportul Luminii de la Ierusalim, „acoperite” de sponsori.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.90/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 10 voturi
Concertul Clayderman şi transportul Luminii de la Ierusalim, „acoperite” de sponsori2.9510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DRUMUL FOAMEI SPRE CANTECUL CRIZEI ARMONIAOSE trimis de
(13 feb 2009, 11:41:15
DRUMUL FOAMEI SPRE CANTECUL CRIZEI ARMONIAOSE
2.   Pt Dinescu trimis de
(13 feb 2009, 15:15:55
Eu te-am inteles ca faci o obsesie din a comenta cam orice articol aparut in ziar, uneori bine intentionat si bine informat, dar acum sincer ai sarit calul, nu e necesar sa-ti spun de ce pentru ca te duce capul sa-ti dai seama de ce.
3.   Pt ZARAZA trimis de
(13 feb 2009, 15:38:50
Scuzati-ma pt ca am sarit calul pt ca ma duce capul.
4.   .... trimis de
(13 feb 2009, 17:10:49
Daca tot va duceti dupa lumina pana in ierusalim..sa aduca mai multe lumini sa ii lumineze pe deshteptii din consilul ala judetean
5.   Dinescule Dinescule trimis de
(13 feb 2009, 17:32:20
Iau aroganta ta ca pe o gluma facuta doar de dragul de a da un raspuns. Daca ai fi bucovinean sau cel putin moldovean ai vedea acest demers facut de autoritati ca pe ceva bun. E in interesul tuturor sa nu moara traditia plus ca ti-ar creste turismul in zona. Dar am uitat ca tu doar critici ce scriu unii sau ce zic altii. Stiu ca esti bine intentionat, dar arogantele te trag in jos. Nu te obliga nimeni sa lauzi cand se fac si lucruri bune, dar nu merge pana intr-acolo incat sa vezi alte dedesubturi, afaceri or interese personale la fiecare decizie luata de autoritati, gandeste-te ca sunt si oameni bine intentionati. "Nu da foc la padure pentru un ciot" ca sa-l citez pe tatal lui Marian Cozma.
5.1  RE: Dinescule Dinescule trimis de
(13 feb 2009, 19:10:26
zaraza esti cel mai cretin comentator dintre toti!
6.   Aoleo! vai de noi trimis de
(13 feb 2009, 19:08:20
fluturas ai inebunit! si nu numai tu si toti sucevenii care te-au votat. bai fratilor la ce pu..a mea trebe lumina de la ierusalim pe atitia bani ? drumurile in judet sunt varza, podurile la fel, canalizari nu, energie electrica nu , apa nu si asta la nivel de 2009 si voua va arde de cheltuit bani aiurea? pai de ce nu faci podul de la marginea d-le flutur cu banii astia ? pe unde sa mearga asa zisii credinciosi la manastiri daca drumurile sunt bortite ? de asta ne-arata cu degetu toata tara ca intr-adevar ,sucevenii sunt cei mai prosti din toata tara . vorba aia din batrini e adevarata totdeauna "tara arde si baba se cheaptana"
7.   PT bulion care se crede Napoleon trimis de
(13 feb 2009, 21:29:44
Bai individu traiesc eu cu impresia sau tu ai 4 clase? Nici nu-mi inchipui daca stii ce este aia cultura, locul tau e prin Italia la dat in cap. Citeste articolul bine, se vede ca ai ceva cu Flutur, e dreptul tau sa nu-l suferi dar tu nu stii sa te exprimi civilizat neica,mergi in satra. iti reamintesc o fraza din articol "Astfel, delegatia suceveana va pleca �n Israel cu un avion privat, al carui proprietar va suporta toate costurile legate de deplasare. Spectacolul Clayderman, care costa 70.000 de euro, va fi de asemenea acoperit din sponsorizari". Tu vrei din sponsorizari sa-ti faca tie podul la casa?? Probabil esti vreun parvenit de cioban.
8.   DEDICATIE pt ZARAZA trimis de
(13 feb 2009, 21:39:04
Vreau sa-mi spui frumoasa Zaraza

Cine te-a iubit,

Cati au plans nebuni pentru tine

Si cati au murit!

Vreau sa-mi dai gura-ti dulce Zaraza,

Sa ma-mbete mereu,

De a ta sarutare Zaraza vreau sa mor si eu!

Zaraza...!

Cand apari seniorita in parc pe-nserat

Curgandu-ti-n-jurul petale de crin,

Ai in ochi patimi dulci si luciri de pacat

Si ai trupul de sarpe felin!

Gura ta e-un poem de nebune dorinte,

Sanii tai un tezaur sublim,

Esti un demon de vis care torni mult si minti,

Dar ai zambetul nelovit!

Ref:Vreau sa-mi spui frumoasa Zaraza

Cine te-a iubit,

Cati au plans nebuni pentru tine

Si cati au murit!

Vreau sa-mi dai gura-ti dulce Zaraza,

Sa ma-mbete mereu,

De a ta sarutare Zaraza vreau sa mor si eu!

Zaraza...!(3x)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei