Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2009 - Anul XIV, nr. 35 (4021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Curse de călători întârziate şi anulate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Iarna a revenit în forţă în municipiul Fălticeni, ploaia din dimineaţa zilei de joi transformându-se spre prânz în ninsoare. În jurul orei 14 a fost necesară intervenţia utilajelor pentru îndepărtarea zăpezii.

Un unimog, două tractoare cu pluguri semipurtate şi un utilaj tip Wolla au patrulat pe străzile Fălticeniului pentru a asigura viabilitatea părţii carosabile, prioritate având cei aproape şase kilometri din Drumul European 85 care traversează municipiul, străzile intens circulate, drumurile care asigură legătura cu unităţile sanitare şi cele spre fabricile de pâine sau depozitele cu produse alimentare.

Ca de fiecare dată când ninge, intervenţia utilajelor a fost dificilă în zona centrală a municipiului din cauza maşinilor parcate pe banda întâi.

Aşa cum am aflat de la inginerul Gheorghe Pascaru, şeful Serviciului de utilităţi publice, toate utilajele primăriei sunt pregătite să intervină 24 de ore din 24, iar stocul de material antiderapant este „mai mult decât suficient” pentru a ieşi din iarnă.

La Fălticeni, comandamentul de iarnă este pregătit să facă faţă tuturor situaţiilor dificile care ar putea apare, eventualele probleme apărute fiind semnalate nonstop la numărul de telefon 0230.542056.

Pe multe din străzile municipiului, circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate, în mare parte din cauza maşinilor neechipate corespunzător. După ce viscolul s-a înteţit, mai mulţi şoferi care fac distribuţie în zona Fălticeni s-au retras în parcări pentru a-şi monta lanţuri la roţi.

 

Trasee închise din cauza viscolului

Conform transportatorilor locali, care asigură legătura între municipiul Fălticeni şi comunele limitrofe, joi, la ora 15.00 se circula cu mare dificultate spre Manolea, Hîrtop, Pleşeşti, Horodniceni şi Baia.

Situaţia s-a agravat spre ora 17.00 când aceste trasee s-au închis din cauza viscolului. Mai mulţi elevi care învaţă la liceele din Fălticeni aşteptau de mai bine de două ore în Autogara „Perpetum Trans” un microbuz care să-i ducă acasă la Mănăstioara şi care nu mai ajungea din această localitate. Aşa cum am aflat chiar de la ei, dacă maşinile nu vor mai circula, cei care au rude în oraş vor rămâne la ele. Restul au declarat că dacă nu vor ajunge acasă se vor duce la internatul liceului şi vor ruga colegii să-i primească să stea la ei.

„Suntem uzi, bani de mâncare nu prea avem, lecţiile nu ştim când le vom face, mai ales că o parte din cărţile şi caietele pentru mâine sunt acasă la Mănăstioara. Sper ca totuşi să se poată circula şi să ajungem acasă în seara asta”, ne-a spus unul dintre elevii navetişti care studiază la Colegiul Agricol.

Aşa cum am aflat de la pasagerii microbuzului care a venit de la Slătioara, „la Praxia mai mult am împins la microbuz decât am călătorit în el. Este coloană mare de maşini şi degeaba dau cu plugul, că viscolul pune înapoi zăpada”.

Chiar sub indicatorul „Autogară”, mai mulţi locuitori ai satelor Boteşti şi Horodniceni stăteau pribegiţi de frig şi întrebau pe fiecare şofer care trecea prin zonă dacă s-a deblocat drumul şi se pleacă.

 

Autobuze cu patru ore întârziere

Aşa cum am aflat de la dispeceratul Autogării ”Severin”, autobuzul care a venit de la Braşov a avut patru ore întârziere, cel de la Câmpulung spre Piatra Neamţ mai bine de două ore. Altă maşină, care venea de la Piatra Neamţ spre Suceava, a fost nevoită să se abată de la traseu şi, în loc să circule prin Boroaia şi Praxia, a ajuns prin Cristeşti şi Drăguşeni. Şi maşinile care asigură legătura între Suceava şi Iaşi au avut întârzieri foarte mari, rămânând blocate la Cumpărătura. Microbuzul care a plecat la ora 16.00 din Suceava nu era ajuns la Fălticeni la ora 18.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curse de călători întârziate şi anulate.
 Vizualizări articol: 1877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curse de călători întârziate şi anulate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei