Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2009 - Anul XIV, nr. 21 (4007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii din sistemul medical vor declanşa proteste dacă salariile mici nu vor fi mărite cu 25%

Miercuri, 28 Ianuarie 2009 (14:33:59)
Sindicaliştii din sistemul medical vor declanşa ample proteste, în cazul în care salariile mici nu vor fi majorate cu 25 la sută, o hotărâre în acest sens urmând a fi luată, joi, de membrii Consiliului Naţional Sanitas, a declarat, miercuri, liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănase.

"Cerem ca măcar lefurile mici să fie majorate cu 25 la sută. Este vorba despre salariile de mizerie, de 600 de lei, pe care le încasează infirmierii şi îngrijitorii. Dacă nu avem un răspuns clar, vom declanşa în cel mai scurt timp proteste", a afirmat Viorel Tănase, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că, la Iaşi, conducerea Sanitas are deja 5.400 de semnături de la membrii de sindicat care s-au pronunţat pentru declanşarea protestelor, acestea fiind strânse încă din toamnă, când greva Sanitas a fost suspendată.

"Din 7.600 de membri Sanitas în judeţul Iaşi, avem deja 5.400 de semnături. Putem începe protestele şi în 48 de ore dacă la nivel naţional se decide asta. Nu cerem decât respectarea acordului încheiat toamna trecută. Nu e nimic peste limita normalului şi nici nu depăşim limita bunului simţ", a spus Viorel Tănase.

El a afirmat că există o nervozitate în creştere în rândul sindicaliştilor Sanitas, adăugând că aceştia aşteaptă un semnal clar din partea Guvernului.

"Dacă şi cei care conduc ţara se sacrifică şi îşi reduc salariile, atunci înţelegem că sacrificiul e pentru toţi şi ne vom sacrifica şi noi. Dacă se pune problema ca doar noi să ne sacrificăm, atunci nu vom mai accepta această situaţie", a mai spus liderul Sanitas Iaşi.

Săptămâna trecută, aproximativ o sută de angajaţi din reţeaua de medicină şcolară din Iaşi au protestat în faţa Prefecturii faţă de neacordarea salariilor pe luna decembrie, iar ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, aflat la Iaşi la instalarea noului prefect, a fost întâmpinat de protestatari cu coji de cartofi şi pâine uscată.

Acţiunea de protest s-a desfăşurat în timpul ceremoniei de instalare în funcţie a noului prefect al judeţului Iaşi, la care au participat liderul PSD Mircea Geoană, dar şi miniştrii PSD, printre care ministrul Sănătăţii Ioan Bazac. Protestatarii au aşezat pe scările Prefecturii două farfurii în care au pus coji de cartofi şi bucăţi de pâine uscată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din sistemul medical vor declanşa proteste dacă salariile mici nu vor fi mărite cu 25%.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sindicaliştii din sistemul medical vor declanşa proteste dacă salariile mici nu vor fi mărite cu 25%5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei