Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2009 - Anul XIV, nr. 21 (4007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Incredibil, dar adevărat

O suceveancă a plătit o ghicitoare cu peste 150.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O tânără din Suceava a dus la sapă de lemn afacerea familiei sale după ce a trimis peste 150.000  de euro unei femei din Buzău, care, dându-se drept o persoană cu puteri supranaturale, a convins-o că îi poate vindeca tatăl. Din păcate pentru ea, suceveanca a realizat târziu că femeia pe care ajunsese să o creadă un fel de Dumnezeu nu este decât o escroacă.

O întâlnire de câteva ore într-un apartament a fost de ajuns pentru ca tânăra să creadă în balivernele clarvăzătoarei şi să-i trimită apoi orbeşte, prin poştă, sume mari de bani.

 

Victima acestei înşelătorii grosolane a acceptat să ne povestească despre experienţa prin care a trecut doar cu condiţia de a i se proteja identitatea. Ea are 28 de ani, este mama a doi copii, şi locuieşte într-o comună din apropierea municipiului Rădăuţi.

Recunoaşte că femeia din Buzău a profitat de naivitatea ei, însă este convinsă că aceasta are un mare talent de a păcăli persoanele aflate în suferinţă.

În 2005, tatăl ei a fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia a fost grav accidentat. A stat foarte mult timp în spital şi se deplasează şi astăzi într-un scaun cu rotile.

La câteva luni după accident, într-un cotidian local au apărut anunţuri în care individa care a înşelat-o anunţa că a venit la Suceava.

„Dragi cititori ai ziarului, vă anunţăm pentru prima oară venirea unei adevărate clarvăzătoare şi cititoare de stele şi verbal, dar şi telefonic, pentru cei care nu pot merge la domnia sa. Doamna Marusia este de origine ucraineană. (...) Ea dezleagă farmece şi blesteme, cununii, vindecă impotenţa, epilepsia, pierderea memoriei şi alte cazuri ce depind de mâna sa”, este o parte a mesajului femeii, însoţit de o poză, care însă nu este a sa. Lângă acest anunţ, un altul prezenta un anume Tudor din Botoşani, care îi mulţumea doamnei Marusia pentru că l-a rezolvat în maximum 48 de ore, fără a detalia modul în care „l-a rezolvat” şi ce problemă a avut.

 

„Are argint în el, dar ţi-l fac bine”

„Am sunat-o să văd ce îmi spune despre tatăl meu. Din primul moment, a început să-mi povestească de familia mea, de soţ, că tata are ceva probleme. A început să turuie de viaţa mea, eu când am auzit că spune de tata am început să-i povestesc, şi aşa am intrat în jocul ei”, îşi începe povestea suceveanca înşelată.

La scurt timp după prima discuţie cu Marusia (pe numele ei adevărat Luminiţa Constantin, avea să afle mai târziu tânăra), şi după ce i-a trimis o sumă mică de bani prin poştă, aceasta a anunţat-o că vine la Suceava pentru a-i rezolva problema. A aşteptat-o pe tânără într-un apartament de lângă Piaţa Mică din municipiul Suceava.

„Mi-a spus să vin cu nouă flori, lumânări, nu mai ştiu exact câte, o parte legate cu aţă albă şi o parte cu aţă roşie şi să trec numele fiecărui membru al familiei pe câte un ou. Acolo, în cameră, a început să se agite, să facă foarte urât, să rostească diferite cuvinte fără înţeles”, îşi aduce aminte tânăra înşelată.

Tot în cadrul acestei întâlniri, Marusia a ţinut în mâini un porumbel, care, la un moment dat, a murit.

„A vrut să-mi arate că porumbelul a murit din cauza puterilor ei. Atunci, pe moment, am fost convinsă că are har, are putere, acum ştiu că a strâns de gât acel porumbel până l-a omorât”, continuă halucinanta poveste femeia.     

„Are argint în el, dar ţi-l fac bine”, i-a dat asigurări tinerei escroaca, făcând referire la tatăl său.

 

Îi trimitea bani de cel puţin patru-cinci ori pe lună 

Din acest moment, tânăra din Suceava a început să o considere pe ghicitoare un fel de Dumnezeu, singura care ar putea să îi facă bine tatăl. Nimic altceva nu mai conta şi nicio sumă nu era prea mare pentru rezolvarea problemei.

După cum confirmă mandatele online trimise de suceveancă către Luminiţa Constantin (84 numai prin Poşta Română), sume mari de bani au început să ajungă în contul celei din urmă. Lista, eliberată drept dovadă de Oficiul Poştal Rădăuţi, arată că tânăra îi trimitea bani de patru-cinci ori pe lună, în unele situaţii chiar şi de mai multe ori. La început sumele erau de ordinul a câteva sute sau mii de lei noi însă, treptat, s-a ajuns la foarte mulţi bani. De exemplu, pe 15 septembrie 2006, a trimis suma de 17.000 de lei. Pe 20 septembrie a virat din nou bani către Luminiţa Constantin, de această dată 13.000 de lei. La ceva mai mult de zece zile, pe 2 octombrie 2006, suceveanca a trimis suma de 21.250 de lei către aceeaşi persoană.

În total, numai prin Poşta Română, în perioada 6 ianuarie 2006 - 28 iulie 2007, în conturile femeii din Buzău  au intrat mai bine de 5 miliarde de lei vechi. O sumă mai mică a fost trimisă printr-o societate privată de transport bani şi valori, în total fiind vorba de 160-170.000 de euro.

 

Banii, pentru „hrana spiritelor” care lucrau în favoarea tatălui său

Întrebarea care se pune este cum a putut suceveanca să fie atât de naivă.

„Îmi spunea că e cea mai bună prietenă a mea, că nu mă poate lăsa la greu. Spunea întotdeauna că are nevoie de bani ca să cumpere de mâncare pentru spiritele care lucrau în favoarea tatălui meu. Nu ştiu ce a fost cu mine, eram ferm convinsă că îi poate face bine lui tata”, este declaraţia uluitoare a femeii. Individa îi spunea şi suma de care are nevoie pentru a „activa” spiritele, iar suceveanca se conforma în doar câteva zile.

De fiecare dată, femeia îi dădea asigurări că dacă nu se rezolva problema tatălui, îi va returna toţi banii. La mijlocul lui 2007, când a început să aibă îndoieli că buzoianca are într-adevăr puterea să-i facă bine tatăl, tânăra i-a cerut banii înapoi. În scurt timp, Marusia nu a mai răspuns la telefon. 

 

Nu şi-a mai putut achita datoriile către partenerii de afaceri ai familiei 

În scurt timp tânăra avea să afle că numele pe care trimite banii nu era al unei rude de-a ghicitoarei (cum susţinea acesta), ci chiar al ei. 

Femeia a fost în audienţă la unul din şefii Poliţiei municipiului Rădăuţi. Şi-a spus povestea şi a arătat hârtiile care dovedeau că a virat suma spre o femeie din Buzău. A fost invitată să revină la Poliţie şi să depună o plângere, încă nu a mai făcut-o. Poliţiştii cred că femeia a renunţat la plângere deoarece are ceva probleme cu legea, având de achitat nişte datorii către parteneri de afaceri, şi a evitat să mai intre în contact cu Poliţia.

„Am de plătit nişte bani, am datorii, însă toate sunt din cauza acestei femei, i-am dat ei cam tot ce aveam,”, confirmă tânăra.    

 

A apelat la recuperatori şi la un detectiv

Păgubita spune că s-a convins că poliţia nu o poate ajuta în nici un fel şi atunci a încercat să-şi recupereze banii pe alte căi.

„Am găsit nişte recuperatori, le-am spus că le dau 20-30% din sumă, cât vor, numai să îmi aducă banii. S-au dus acolo, dar nu au putut face nimic, au luat şi bătaie de la oamenii ei. Apoi am angajat un detectiv particular. Mi-a adus poze cu ea, am aflat că are cinci copii, că stă într-o vilă din Buzău. Detectivul a mai aflat că are un concubin împătimit de jocuri de noroc, şi nişte fraţi foarte violenţi. Nu are nici un bun trecut pe numele său, aşa că toţi mi-au spus că nu am nici o şansă să recuperez banii de la ea pe cale legală”, şi-a continuat povestea suceveanca.

În momentul de faţă, tânăra nu are de gând să apeleze la calea legală. Este convinsă că nu are cum recupera banii, iar perspectiva ca escroaca să ajungă după gratii nu o încălzeşte deloc. 

 

Încă o victimă din zona Rădăuţi

Despre femeia care s-a îmbogăţit pe seama ei, suceveanca spune că are în jur de 36-37 de ani, este de etnie romă, însă atunci când a venit la Suceava nu purta hainele specifice etniei.

„Era îmbrăcată elegant, avea pe ea foarte mult aur. Am confirmarea sută la sută că se numeşte Luminiţa Constantin, şi nu sunt singura înşelată de ea. Ştiu o femeie din Rădăuţi, trecută de 60 de ani, care i-a trimis vreo 500 de milioane de lei vechi. Eu am oprit-o, după ce i-am povestit ce am păţit”, susţine tânăra.

Poliţiştii spun că ţepele de acest gen se încadrează la infracţiunea de înşelătorie şi speră să primească o plângere pe această temă, măcar din partea uneia dintre femeile înşelate.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă a plătit o ghicitoare cu peste 150.000 de euro .
 Vizualizări articol: 8826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
O suceveancă a plătit o ghicitoare cu peste 150.000 de euro3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine are urechi sa auda, ochi sa vada! trimis de
(28 ian 2009, 11:19:17
Fratii mei, nu stiti ca Dumnezeu interzice vrajitoria, ghicitoriea si astfel de gesturi. Imi pare rau de ea, aviz amatorilor de senzatii "negre"!
2.   Prostia ca si universul - infinite... trimis de
(28 ian 2009, 11:37:26
...pun si eu intrebare(apropo la popa,primaru si invatatoru din alt art)-astia ce au facut ?Si camere de luat vederi tot n-or ajutat.Asta e situatia care ne oglindeste societatea in care traim.Cum poti sa fii atit de inapoiat sa crezi in asa ceva in zilele noastre?Nu trebuie sa apelezi la servicii oculte cind ajunge doar sa te inchini Celui ce te-a creat care te asculta fara bani si spaga.Chiar nici atit nu a-ti inteles?Mi-i sila sa vad cum se gasesc niste excroci care profita de oameni in disperare si fara nici un scrupul ii fura.Oare politia chiar fara plingere nu poate sa inchida pe excroci sau nu au nici un interes.Aviz amatorilor:-cind aveti probleme evitati persoane scurile si tot ce apartine de domeniul ezotericului si luminarilor si rugati-va singuri lui Dumnezeu care va poate ajuta.Cu multa compasiune un necunoscut tie si invatatura de minte altora.
3.   Mare e lumea...... trimis de
(28 ian 2009, 12:36:57
Pentru cei care mai cred in asa ceva nu le pot da decat un sfat: Urmatio fratilor pe diana malos, poate asa ne mai creste si noua IQ-ul pe tara.
4.   Lol trimis de
(28 ian 2009, 15:32:01
150.000???? vrajeala cat incape. nici macar n-am citit articolul, mi se pare ipocrit. cu banii aia cred ca facea mai bine sa mearga pe afara pe la un spital serios.

Paiule.....ignite yourself.
5.   Test trimis de
(28 ian 2009, 16:31:03
test
6.   Multi da prosti Doamne.......(Aexandru Lapusneanu) trimis de
(28 ian 2009, 18:04:09
Femeie !!! Pomana de 50,00 de ron ai facut in viata ta ? sau...esti dusa la biserica, in afara de atunci cand te-ai maritat ?

Sa mai ai incredere in TIGANI, mandria tarii.

7.   Minicuni trimis de
(28 ian 2009, 18:40:34
Cum poate cineva sa aiba 150.000 euro cifra de afaceri si ii da teapa o proasta .

Pai ar fi luat tepe peste tepe si ar fi avut in cont 0 euro , nu 150.000 de euro

Mie mi se pare cusuta cu ata alba tot articolul .
8.   :-)) trimis de
(28 ian 2009, 18:48:21
bogatia ghicitorilor si a manelistilor este modalitatea prin care se masoara nivelul prostiei in Romania...
9.   Sursa sigura trimis de
(28 ian 2009, 20:12:46
va spun eu ca aceasta suceveanca este din Voitinel,se cheama VLAISAN GORDICIUC ANCUTA ECATERINA si tot timpul a crezut in asemenea prostii iar prin aceasta vrajitoare vroia sa-i faca rau primului sot,numai ca Dumnezeu este mai puternic si invinge intotdeauna iar consecintele le-a simtit pe propria piele.Cu ce mana dai cu aia primesti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei