Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2009 - Anul XIV, nr. 21 (4007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

AOAR: Guvernul va calcula efectele îngheţării salariilor

Miercuri, 28 Ianuarie 2009 (17:55:57)
Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Cristian Pârvan, a declarat, miercuri, că s-a discutat problema îngheţării salariilor, dar s-a stabilit ca Guvernul să facă nişte calculele, "să vadă la ce ar duce, sindicatele având o poziţie delicată faţă de membrii lor".

"Despre îngheţarea salariilor s-a discutat, dar a rămas ca această problemă să fie evaluată atât de Guvern, care face calcule să vadă la ce ar duce, sindicatele având o poziţie delicată în faţa membrilor lor", a spus Pârvan la finalul discuţiilor de la Ministerul Finanţelor.

Secretarul general al AOAR a adăugat că apreciază că membrii de sindicat, cel puţin cei din partea productivă, "au demostrat că au accepta mult mai rapid realităţile cu care ne confruntăm", decât o parte care "îşi are posturile asigurate şi doreşte acum să forţeze această creştere, de altfel, legitimă şi legală".

"Problema care se pune este că degeaba se dublează salariile dacă apoi nu există venituri pentru a le plăti", a menţionat Cristian Pârvan.

Acesta a mai spus că s-au discutat şi măsuri legate de dezvoltarea economică, pentru că există probleme foarte serioase, arătând că, deşi sunt bani pentru infrastructură, este posibil să nu se poată face lucrările respective.

"Noi trebuie să luăm măsuri excepţioale ca lucrările de infrastructură pe care ni le propunem să le putem ataca încă din trimestrul întâi", a punctat Pârvan.

În privinţa deciziilor sociale, secretarul general al AOAR a spus că sindicatele sunt nemulţumite, pentru că ar dori mai multe măsuri.

"S-a vorbit foarte puţin despre salarii, pentru că, cu toţii am fost de acord că salariile nu pot să vină decât dacă există locuri de muncă. Când există trei mii de oameni disponibilizaţi de la o singură întreprindere într-o singură zi, cum este cazul Petromului, problema salariilor este pe locul doi", a mai declarat Pârvan.

Reprezentantul AOAR a mai adăugat că, în sectorul productiv, locul de muncă primează.

Discuţiile dintre Guvern şi partenerii sociali referitoare la proiectul de buget pentru 2009 se află în faza finală, urmând să fie organizate noi consultări între PDL şi PSD, astfel încât Guvernul să poată lua, joi, decizii politice privind construcţia bugetară, a declarat premierul Emil Boc.

"În vederea finalizării proiectului de buget, avem consultări atât cu partenerii sociali - sindicate şi patronate - cât şi şi cu cele două partide componente ale Parteneriatului pentru România, PDL şi PSD. Suntem aproape în faza finală a consultărilor cu partenerii sociali, avem şi o şedinţă a Coaliţiei în această după-amiază, pentru ca mâine (joi-n.r.) să putem lua decizii politice în cadrul Guvernului", a spus Boc, la finalul discuţiilor de la Ministerul Finanţelor cu reprezentanţii sindicatelor şi cei ai patronatelor privind bugetul din acest an.

La discuţia cu sindicatele au participat preşedintele Traian Băsescu, ministrul Finanţelor şi ministrul Muncii.

La ora transmiterii acestei ştiri, preşedintele Traian Băsescu discută, la Cotroceni, cu reprezentanţi ai sindicatelor. După discuţiile cu sindicatele, şeful statului îi va primi, de la ora 18.30, pe reprezentanţii patronatelor. Întâlnirile au loc la solicitările primite de şeful statului de la reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AOAR: Guvernul va calcula efectele îngheţării salariilor .
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AOAR: Guvernul va calcula efectele îngheţării salariilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei